Economia

El grup Cañigueral s’interessa per comprar Frigorífics de l’Empordà

Frigorífics de l’Empordà (Terfrisa) va presentar a finals d’any concurs de creditors amb un deute de 104 milions d’euros i, segons sembla, el Grup Cañigueral ja ha fet una oferta per adquirir-la i mantenir també tota la plantilla, que és de 95 treballadors. Fora de l’operació ha quedat Carns Figueres, que pertany al mateix grup, i que també ha presentat concurs de creditors. S’espera que l’adjudicació de Terfrisa tingui lloc les pròximes setmanes.

L’empresa, que des de fa mesos buscava l’entrada de nous socis, tenia des de fa anys tensions de tresoreria a causa del sobreendeutament utilitzat per fer inversions. Sembla que part dels problemes es deriven de la construcció de la nova planta de Vilamalla, de 10.000 metres quadrats i que es va estrenar el 2014 després d’invertir gairebé 70 milions d’euros en l’adquisició dels terrenys, les obres de construcció i la maquinària. Part d’aquesta inversió s’havia de finançar amb la venda dels terrenys de les antigues instal·lacions, a Salt, a Reyal Urbis. Però aquesta immobiliària va suspendre pagaments i va deixar a deure a Terfrisa més de deu milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia