La Molina i Masella avancen l'inici de la temporada d'esquí gràcies a les nevades recents i avui obren

Els esquiadors trobaran gruixos de neu d'entre 20 i 30 centímetres

Les nevades del cap de setmana passat, més els treballs de les màquines trepitjaneu i la producció de neu artificial han permès a la Molina i Masella obrir avui les cotes baixes i mitjanes de les seves estacions. En el cas de Masella, hi haurà quatre remuntadors en funcionament (dos telecadires i dos remuntadors per a debutants) i un total de vuit pistes obertes (Enamorats, Coma Oriola, Les Fustes, La Cova, L'Aparador, Pastors, Fons de Coma Oriola i la zona de debutants de Coma Oriola), que sumen un total de 6 quilòmetres esquiables. El desnivell serà de 550 metres, des del sector de Cap del Bosc (situat a 2.150 metres) fins al pla de Masella (1.600 metres) i cap a Coma Oriola (1.950 metres). Masella estarà oberta des d'avui i ininterrompudament fins a final de temporada i, a mitjan desembre, té previst obrir el nou sector La Pia, a la part més oriental de l'estació.

La Molina celebra avui l'inici de la temporada amb una jornada de portes obertes, amb forfet gratuït i exhibicions de surf de neu. Els vint centímetres de neu acumulada permetran obrir, de moment, la Pista Llarga, per a debutants, el telecadira d'aquesta pista, el Jardí de Neu (per als esquiadors més petits) i la cinta remuntadora d'aquest espai. Pendents del temps dels pròxims dies, la previsió d'aquesta estació és obrir els propers dos caps de setmana i, ja de forma permanent, a partir del dia 28. D'altra banda, la Molina continua enllestint els preparatius per a la celebració dels campionats del món de surf de neu del 2011 a les seves instal·lacions.

Per la seva part, les estacions de la Vall de Núria i Vallter 2000 tenen previst començar la temporada d'aquí a quinze dies, en concret el dia 28. A Vallter, s'ofereix una promoció especial per a aquells esquiadors que comprin el forfet de temporada abans del dia 22. Així mateix, a la Vall de Núria els esquiadors que agafin l'abonament per a tota la temporada podran utilitzar el transport del cremallera gratuïtament tot l'any.

Inversió de 13 milions en pistes i millora de serveis

Les estacions d'esquí gironines han fet importants inversions per a aquesta nova temporada per millorar infraestructures i serveis. En total, la quantitat que s'hi ha destinat és de 13 milions d'euros. La inversió més important s'ha fet a la Molina, amb un pla de 6,4 milions, on s'ha substituït l'antic telecabina de Cap de Comella per un de sis places desembragable. També s'ha obert una nova pista vermella, anomenada Sitjà, i s'ha ampliat la pista La Genciana, entre altres. La Masella ha engegat un pla d'inversió de dos anys dotat amb 10 milions d'euros per ampliar el domini esquiable amb cinc pistes més i tres variants. Vallter 2000 destina un milió d'euros per ampliar pistes, adquirir una pista de tubby indoor, que també es podrà fer servir a l'estiu, i doblar el nombre d'aspersors de neu. Finalment, la Vall de Núria ha invertit 170.459 euros per construir un border cross de 340 metres de llargada amb peralts i salts. També ha ampliat el parc de surf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.