cultura

La VII Biennal de Jafre explora la idea de llibertat

Una quinzena d'artistes presentaran instal·lacions i ‘performances' al poble dissabte i diumenge

Hi haurà també un concert de música electroacústica

Amb el mateix objectiu de fusionar el bagatge històric i cultural d'una petita comunitat amb l'art contemporani, la Biennal de Jafre celebra aquest cap de setmana la seva setena edició amb la presentació de les intervencions i performances que una quinzena d'artistes catalans i internacionals han concebut expressament per als carrers i les cases del poble i en estreta col·laboració amb els seus habitants. La trobada, que s'ha convertit en una de les cites estiuenques més estimulants de l'art contemporani a les terres de Girona i per la qual han passat ja artistes com ara Muntadas, Miralda, Ignasi Aballí, Mabel Palacín o Dora García, girarà en aquesta ocasió al voltant de la idea de llibertat i com exercir-la en un món tecnificat i desigual en què es tendeix a sacrificar-la en nom de valors més espuris com ara l'ordre i la seguretat nacionals, tal com apunten els comissaris de la biennal, Carolina Grau, Mario Flecha, Daniel Teruggi i Inés Jover.

Els artistes convidats en aquesta edició són els catalans Enric Farrés, Lluís Hortalà, Àngels Ribé i Pep Vidal; l'espanyola Asunción Molinos Gordo; el bilbaí Juan Ugalde; les franceses John Deneuve i Diane Guyot de St. Michel; la portuguesa Joana Bastos; el libanès Tony Chakar; el romanès Ciprian Homorodean; el cubà Levi Orta; el sud-africà James Webb, i l'argentina Amalia Pica. Tots ells han concebut les seves intervencions pensant en els carrers i els espais públics de Jafre, buscant la interacció tant amb els habitants com amb els visitants.

La mostra s'obrirà dissabte dia 8, a les 6 de la tarda, amb el muntatge que ha preparat Àngels Ribé a la Casa de la Vila, i s'allargarà fins a les 9 del vespre amb el concert de música electroacústica de François Bonnet. A 2/4 de 10 de la nit, a la plaça del Castell, tots els assistents podran compartir impressions en una arrossada popular (14 euros el tiquet). Diumenge les instal·lacions seran visitables de les 12 del migdia a les 6 de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia