cultura

La nova biblioteca de Maçanet s'inaugurarà demà, després d'anys encallada

El nou equipament, que es preveia inaugurar el 2011, ha costat 1,6 milions i gairebé multiplica per deu l'espai actual

La nova biblioteca de Maçanet de la Selva s'inaugurarà demà a les dotze del migdia, i substituirà l'espai de l'antic casal d'avis on estava situada des de la seva creació l'any 2004. El nou equipament públic, que ha costat 1,6 milions d'euros, multiplica per deu l'espai de la biblioteca existent, de manera que es passa de 100 m² a quasi 1.000 m².

La nova biblioteca s'ha projectat com a ampliació de l'edifici catalogat anomenat Can Trinxeria i ocupa el que antigament era el jardí, la planta baixa i el soterrani. És obra de l'arquitecte Jordi Casadevall i té una superfície de 848,90 m² útils (991,90 m² construïts). Consta d'una àrea infantil de 85 m², un espai d'hemeroteca i audiovisuals de 77,30 m² i una sala polivalent de 80,45 m².

La biblioteca de Maçanet rep el suport de la Diputació de Girona per a la compra de fons i revistes (la suma dels documents existents i dels nous és de més de 10.000), la formació del personal, la planificació, la construcció i moblament, i els recursos tècnics i tecnològics. Forma part del Sistema de Lectura Pública i rep també el suport de la Generalitat de Catalunya. Disposarà de serveis de préstec interbibliotecari, de reprografia, d'internet i de Wi-Fi, entre altres. Els horaris d'obertura de l'equipament cultural seran de dilluns a divendres, de 9.30 a 13 h (excepte els dilluns) i de 16 a 20 h.

El cost total de l'obra ha estat d'1.607.189,72 euros, dels quals 626.538,33 han estat finançats per l'Ajuntament, 608.651,39 per la Generalitat i 372.000 per la Diputació de Girona.

LES XIFRES

1,6
milions d'euros
ha costat la nova biblioteca de Maçanet de la Selva, que s'inaugura demà.
848,90
metres quadrats útils
és la superfície que té el nou equipament, mentre que l'anterior en tenia 100.

Un edifici catalogat com a bé històric

L'edifici de Can Trinxeria està catalogat com a bé històric d'interès local. El projecte executiu de la biblioteca es va aprovar el 3 d'agost del 2009 i la construcció havia de començar el 2010, però les obres van estar marcades per la crisi. La inauguració serà presidida per l'alcalde, Antoni Guinó, i hi actuarà l'orquestra Ad Libitum, amb la col·laboració d'alumnes del conservatori de música de la Diputació de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia