cultura

Tona Gafarot treu a la llum la seva ‘Alba sísmica' bilingüe

La cantautora edita el seu primer disc, amb deu cançons en català i anglès

Ja es pot escoltar a Soundcloud

La cantautora gironina Tona Gafarot ha publicat el seu primer disc, Alba sísmica, que inclou deu cançons en català i anglès, gravades aquest hivern entre els estudis 44.1 d'Aiguaviva i l'estudi que Marc Usano té a Olot. Segons Gafarot, “ha estat el tècnic de gravació, però també ha fet força de productor”.

“És un disc ple de detalls i molt variat: hi ha quatre temes més melancòlics, tristos o tendres, però els arranjaments han fet que el so sigui, en general, molt potent”, afirma Gafarot, que va finançar en part l'edició del disc gràcies a un projecte de micromecenatge a Verkami. El disc ja es pot escoltar a Soundcloud i en els propers dies apareixerà també en CD i es difondrà per Spotify i Itunes.

La banda de Tona Gafarot està formada per Xicu Rovira (guitarra elèctrica), Toni Mora (baix), Pau Oliver (bateria) i Marc Busquets (violí). En el disc també han col·laborat Marta Suñé, veu i harmònica de Sweet Marta & The Bluesworkers, Maia Kanaan (veus), Xavi Castanys (mandolina) i Domènec Surroca (violoncel).

A part de les cançons que estan tenint més acceptació, com ara Alba sísmica i Joguets del destí, Tona Gafarot recomana la seva pròpia tria: Banc turquesa, Temps i What if. La primera cançó del disc, Life in emerald, està inspirada per un viatge a Irlanda, on acaba de tornar. Però ja serà aquí per actuar al cicle Estius al pati de la Casa de Cultura de Girona el 5 de juliol, en format de duet. També prepara altres concerts, fins que faci la presentació del disc amb banda, a la tardor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia