cultura

Cultura es desentén de les restes romanes i medievals de Viver

L'Ajuntament intentava preservar les troballes però no ha rebut contestació de la Conselleria

El diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella, va presentar una pregunta escrita adreçada a la Consellera de Cultura en la qual es demanava explicara les mesures que pensava adoptar per protegir i posar en valor les troballes arqueològiques de Viver.

Tal i com exposava el diputat, l'ajuntament de Viver havia comprat de tres parcel·les de propietat privada amb la finalitat de preservar les restes arqueològiques d'una vila romana del segle II, i d' una torre vigia d'origen medieval, amb la intenció que la Conselleria de Cultura puga protegir i posar en valor aquest jaciment arqueològic que va eixir a la llum l'estiu de 2007 arran de les obres d'instal·lació d'una torre d'energia prevista en el pla eòlic autonòmic

La resposta que dóna la Consellera de Cultura, es limita a explicar que quan van aparèixer aquestes troballes, es va obligar a la realització d'una excavació arqueològica i es va instar a l'empresa que estava fent les obres del pla eòlic en la zona, a fer un projecte d'excavació en extensió, i un altre projecte de conservació.

Aquestes accions no es van materialitzar perquè l'empresa va tancar, i ara, al ser un bé municipal, segons la Conselleria s'hauria de buscar des de la corporació la manera de protegir aquest bé, conservar-lo i difondre'l.

D'aquesta resposta, la Conselleria es desentén de fer cap aportació o mesura per ajudar al municipi. Segons Pañella “ ara l'excusa és que el bé és municipal, mentre aquest menut ajuntament ja ha fet un esforç considerable per adquirir la propietat i ara es troba amb el desinterès de l'administració autonòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.