El X Festival de Música de la Vall de Camprodon, que compleix deu anys, comença demà a Vilallonga

Es proposen vuit concerts a quatre pobles diferents des d'ara i fins al setembre

El cartell pretén arribar a un públic variat i popular (les entrades costen 3 euros) i és per això que presenta aquesta combinació de gèneres. Joan Carles Martínez –el músic que dirigeix el festival des del primer dia i que, segons reconeix, en aquell moment no s'imaginava que la proposta arribaria a les deu edicions– remarca que és una fórmula per la qual han apostat sempre i que està donant bons resultats.

En relació a les edicions anteriors, el festival d'aquest estiu incorpora un escenari nou (la plaça Major de Setcases, per al concert d'El Pont d'Arcalís, que probablement serà el més concorregut) i la participació per primer cop d'una banda de jazz. Precisament aquest grup –la Cotton Club Big Band, amb la cantant Anna Luna de solista– és l'encarregat d'iniciar el programa, demà, a la sala la Cooperativa de Vilallonga de Ter. Però el jazz, interpretat en formacions reduïdes, es proposa també en el concert del quartet d'Ignasi Terraza (el Hot Jazz Cats) del dia 22 a Vilallonga, i del 23 d'agost a Molló, a càrrec del Barcelona Swing Trio.

Clàssica i antiga

La parcel·la dedicada a les músiques clàssica i antiga aquest cop tindrà com a protagonistes un grup d'Arianna Savall (Sterna Hirundo Ensemble), el duet format per Rosa Mateu (soprano) i Albert Romaní (fortepiano) i Musica Reservata de Barcelona. Respecte d'aquesta última formació, Joan Carles Martínez assenyala que si bé és poc coneguda ja ha aconseguit el reconeixement de la crítica i ha obtingut diferents premis.

Juntament amb El Pont d'Arcalís ja esmentat, de portar la música tradicional se n'ocuparà també el trio de Juan Mari Bertrán, amb un repertori de temes del País Basc.

EL PROGRAMA

8 d'agost
Cotton Club Big Band (la Cooperativa de Vilallonga de Ter)
9 d'agost
Musica Reservata de Barcelona
(església de Molló)
15 d'agost
El Pont d'Arcalís
(plaça Major de Setcases)
16 d'agost
Juan Mari Beltrán
(sala de ball de Llanars)
22 d'agost
Ignasi Terraza Quartet Jazz
(la Cooperativa de Vilallonga de Ter)
23 d'agost
Barcelona Swing Trio
(sala de ball de Molló)
29 d'agost
Ariadna Savall
(església de Setcases)
12 de setembre
Rosa Mateu i Albert Romaní
(església de Llanars) (Tots els concerts comencen a les 22 h, excepte el d'El Pont d'Arcalís, que serà a les 18 h, i el de Savall, que tindrà lloc a les 20 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.