El museu d'Etnologia de València mostra cinc exposicions itinerants a l'agost

Ador, Camporrobles, Castelló, Quartell i Olocau són les localitats que gaudiran d'una d'aquestes exposicions

El Museu Valencià d'Etnologia viatja en agost per algunes localitats del País Valencià, amb cinc exposicions itinerants de producció pròpia.

El director del museu, Joan Seguí, ha remarcat l'interés de les propostes expositives itinerants i ha assegurat que acosten interessants aspectes de l'etnologia i l'antropologia valenciana i universal, a tots els pobles amb qui s'ha establer un conveni. D'aquesta manera, es capgira la visita clàssica al museu per un acostament local de les exposicions.

Fotografies a Ador

Fins el proper 6 de setembre, el Museu d'Ador mostra una sèrie de fotografies de boda, testimoni públic d'una història íntima comissariada per Victòria Bonet i Àurea Ortiz.

Es tracta d'una retrospectiva fotogràfica integrada per 75 imatges d'estudi, realitzades entre els anys 1890 i 1950, muntades en panells i dins una escenografia global d'un antic estudi fotogràfic.

Cares a Camporrobles

El Museu Raül Gómez esposa, fins al 2 de setembre, «La cara dels altres» una proposta expositiva de Joan Francesc Mira, produïda pel Museu Valencià d'Etnologia.

La mostra està integrada per reproduccions de gravats dels segles XVII, XVIII i XIX.

Castelló abandonat

Fins al proper 27 de setembre, el Museu de Belles Arts de Castelló, mostra l'exposició de «Poblets abandonats: poblets en la memòria», una mostra itinerant formada per documents, fotografies, objectes i testimonis dels principals pobles i nuclis de població deshabitats de tot el territori valencià.

Quartell i el Marroc

El Molí de Quartell acull l'exposició de 30 fotografies de Francesc García i Cortés, que mostra escenes urbanes de les medines de diverses ciutats i poblacions marroquines. També hi ha escenes familiars i del costumari d'aquelles persones.

Amb aquesta exposició es pretén que els habitants de Quartell coneguen un poc millor, si cap, l'essència de la nacionalitat marroquina.

Olocau i Austràlia

La Casa de la Senyoria exposa fins al 31 d'agost, «Imatges de l'interior»; un bon recull de fotografies fetes per set reporters gràfics que document la societat de frontera i el fràgil medi ambient de l'Austràlia Central durant l'època que va des de 1890 fin s al 1940.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen