Territori

AGENDA. D'AUTOR / m.m

Arranz-Bravo il·lustrador
La Fundació Arranz-Bravo, a l'Hospitalet de Llobregat, exposa temporalment una mostra dedicada als llibres d'artista que ha fet el pintor al llarg de la seva carrera. Arranz-Bravo i els llibres és un passeig per la seva trajectòria com a il·lustrador de llibres, des dels anys seixanta fins a l'actualitat. Imaginació i ironia, dos trets distintius dels treballs. Eduard Arranz-Bravo, durant els anys setanta i vuitanta, es va dedicar a les edicions de bibliòfil en col·laboració amb escriptors destacats del seu temps com Francesc Parcerisas, Santos Torroella, Camilo José Cela o Baltasar Porcel. També va treballar amb artistes com el pintor Joan Ponç o el fotògraf Xavier Guardans. A l'exposició hi ha peces com De toros de muerte, rito y juego, Antonio Ordoñez, fet amb Rafael Bartolozzi l'any 1971. També es recuperen les més de quinze col·laboracions amb el poeta Francesc Parcerisas i els llibres d'artista més recents. D'altra banda, la biblioteca Tecla Sala disposa ja del Fons Bibliogràfic Arranz-Bravo, format per una cinquantena de catàlegs i monografies dedicats a l'artista, signats per crítics d'art. Arranz-Bravo ha fet donació d'aquesta bibliografia.
Arranz-Bravo i els llibres
Hospitalet de Llobregat, fins al 20 de gener
Web: www.fundacioarranzbravo.cat
Patrimoni, música i lletres a Rubí
Rubí estrena un cicle de passejades per diversos espais de la ciutat, que inclouran actuacions musicals d'alumnes de música de la vila i lectures de contes de Pere Calders. Aquestes passejades musicoliteràries, fruit de la col·laboració entre el Museu Municipal Castell Ecomuseu Urbà, l'Escola Municipal de Música de Rubí i l'entitat rubinenca Associació Cultural Segon Mil·leni, s'estrenen demà dissabte dia 15. Amb paraules dels representants municipals, una iniciativa com aquesta permet “recuperar una part de la història de la nostra ciutat mitjançant una proposta de la mateixa ciutadania, de manera que Rubí sigui culturalment activa”. De moment, s'han planificat tres passejades, coincidint amb el Nadal, la primavera i el començament de l'estiu. La primera es farà demà, dèiem. Se sortirà del Museu Etnogràfic Vallhonrat. Es visitaran l'Ateneu Municipal, la Torre Bassas i l'Ajuntament.
Passejades ‘mUsicoliteràries'
Rubí,15 de desembre
Web: www.ajrubi.cat
Teatre a Sant Cugat
‘Pedra i sang'
Pedra i sang, l'espectacle de la companyia Tetrateatreque, torna aquest Nadal per recrear l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells la nit de Nadal de 1350. L'eix vertebrador és l'herència dels Saltells, que el pare dóna al monestir de Sant Cugat quan mor. Aquest fet és el desencadenant del crim, comès al monestir, a la missa del Gall. La peça Pedra i Sang arriba així a la seva dotzena edició. Es faran fins a vuit funcions en quatre dies, a la Sala Capitular del claustre del monestir: el dia 21 de desembre, prèvies, i funcions obertes al públic, els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.