cultura

Un ascensor a la Mare de Déu del Mont

La comissió de Patrimoni Cultural de Girona va donar el vistiplau, en la seva darrera reunió, al projecte d'instal·lació d'un ascensor per salvar un desnivell entre l'aparcament i l'hostatgeria, i el santuari. El projecte executiu d'aquestes obres ja va passar per la comissió el 13 de gener passat, però aleshores es va demanar més informació sobre l'actuació, que ha estat aportada en aquesta ocasió, i ha permès tirar endavant el projecte.

La comissió també va aprovar les obres de restauració de la paret exterior del claustre del monestir de Sant Joan de les Abadesses, que inclouen refer el ràfec d'una teulada del claustre per tal que, quan plou, l'aigua no caigui directament sobre la paret. D'altra banda, també es va aprovar una intervenció d'urgència al lateral sud de les pintures murals de l'església del monestir de Santa Maria, de Cervià de Ter, que presentaven filtracions. També es va aprovar la reforma de la coberta de l'església del monestir de Sant Pere, de Camprodon, en què canviaran la teula àrab per lloses de gresa.

El director dels serveis territorials de Cultura, Antoni Baulida, va fer referència al claustre del Mas del Vent, a Palamós, per dir que s'havien encarregat estudis geològics, una decisió que ja s'havia anunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.