cultura

Solucions acústiques

El grup gironí Acousters, guanyador de l'Argila Pop, publica el seu primer disc, ‘Darrere la porta...', demà en descàrrega digital gratuïta i el dia 22 de març en CD

El grup ha reunit 2.600 euros per gravar en part el disc, gràcies a uns 90 petits mecenes

Els Acousters van començar la seva trajectòria fa un parell d'anys fent versions, lògicament acústiques, de Ben Harper, Alanis Morissette i Jack Johnson, i l'any passat van començar a tocar temes propis. I el canvi els ha anat força bé: en pocs mesos van quedar segons en el concurs de cançó de Salitja, van arribar a les semifinals del Sona 9 i van guanyar, el desembre passat, el concurs Argila Pop, de Quart.

Ara consoliden el seu projecte amb l'autoedició del seu primer disc, titulat Darrere la porta..., que a partir de demà ja estarà disponible al seu web en descàrrega gratuïta –coincidint amb el llançament del primer videoclip, corresponent a la cançó Darrere la porta– i el dia 22 de març també en CD, que arribarà a punt per al concert que el dia 23 oferiran a Cassà de la Selva com a teloners d'Els Amics de les Arts. La gravació del disc, que va tenir lloc al Soundclub Studio de Salt, amb Lluís Costa com a tècnic, productor i guitarrista col·laborador en un tema, s'ha finançat en part a través del web de micromecenatge Verkami: unes 90 persones van aportar un total de 2.600 euros en 40 dies –en els primers 10 dies ja n'havien aconseguit la meitat– a canvi de diferents detalls: per una aportació de 5 euros, el nom del mecenes apareix en l'apartat d'agraïments del llibret del CD; per quantitats superiors, s'hi afegeix també el CD signat pels membres del grup i diferent material promocional, com ara cartells, xapes, samarretes i entrades de concerts, en funció de la quantitat donada, i per 250 euros se suma a tot plegat un concert particular a casa del mecenes, amb una capacitat màxima per a 50 persones. Hi ha hagut dues persones que han triat aquesta última opció, però ningú ha arribat als 500 euros, que comportaven un sopar preparat pel grup a casa seva, amb concert privat inclòs, per a cinc persones i cinc acompanyants.

Marta Pérez (veu, guitarra acústica i lletres; de Cassà), Gerard Parés (bateria i veus; de Cervià de Ter, també amb La Troup), Albert Ramos (baix; de Bordils), David Abad (guitarres acústica i elèctrica, veus; de Fornells de la Selva, també amb Stickcovers) i Carles Camós (teclats i piano; de Palamós, també amb La Troup) formen Acousters, que en el seu debut han tingut com a col·laboradors Cesk Freixas i Carles Sanjosé (veus), Jana Boadas (violoncel), Laura Mató (violí) i Toni Vives (percussió). En la part visual els han donat suport Gerard Freixas (disseny gràfic), Nonna Targa (il·lustracions) i Clara Mitjavila (fotografia). La masterització del disc es va fer als estudis Catmastering de Manresa i va anar a càrrec de Juanjo Muñoz (Gossos). Amb cançons com ara Se t'escapa el temps i Principis, Acousters estan ben situats per ser una altra brillant realitat del nou pop català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.