cultura

Música per a tota la comarca

Música i Patrimoni al Pla de l'Estany aconsegueix aquest any l'objectiu d'arribar a tots els pobles

Se segueix
la filosofia fundacional
de combinar qualitat
i joventut

Vuit anys després d'un inici modest, Música i Patrimoni al Pla de l'Estany assoleix l'objectiu que s'havia proposat: programar concerts als deu pobles de la comarca (al marge de Banyoles, on ja disposen de programacions pròpies) en una mateixa temporada. Organitzat per Joventuts Musicals amb el suport financer del consell comarcal i la diputació, i la complicitat de tots els ajuntaments, la proposta té la particularitat que els concerts es fan en espais d'interès arquitectònic, amb l'objectiu de donar-los a conèixer. Totes les actuacions són gratuïtes.

El programa de la temporada 2011-2012 segueix la filosofia fundacional de combinar qualitat i joventut, a força d'intèrprets considerats promeses de la música clàssica a Catalunya i l'Estat. El primer concert l'ofereixen aquest diumenge, a les set del vespre a Santa Maria de Porqueres, la mezzosoprano Anna Alàs i el pianista Alexander Fleischer. D'“inauguració de luxe” va qualificar-ho ahir el director del cicle, Miquel Cuenca, quan el va presentar a la premsa en companyia del president del consell comarcal, Jordi Xargay.

La programació continuarà amb el pianista Kausikan Rajeshkumar (2 d'octubre, església de Vilademuls), l'acordionista Ander Telleria (27 de novembre, Sant Iscle de Centenys), el trio de corda Metamorfosis (11 de desembre, Sant Pere de Cornellà), el grup D'Iberus (22 de gener, Can Jan de la Farrés), el quartet Gerhard (26 de febrer, Sant Andreu de Serinyà), el guitarrista Carlos Almoril (18 de març, La Sala de Camós), la pianista Mireia Frutos (8 d'abril, Santa Eulàlia de Crespià), la violoncel·lista Beatriz Blanco i el pianista Miguel Ángel Ortega (20 de maig, Santa Quitèria de Sant Miquel de Campmajor) i el clarinetista Pablo Barragán amb el pianista Federico Bosco (3 de juny, castell de Palol de Revardit).

Cartell d'autor

A partir d'ara s'encarregarà el cartell a un artista plàstic emergent de la comarca. L'estrena ha correspost a Clara Gispert (1981), il·lustradora, dissenyadora gràfica i fotògrafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.