Cultura

El talent s'imposa a la crisi

Els Premis d'Arquitectura de Girona seleccionen 25 obres de gran qualitat

Els premis, que es decidiran el 3 de juny, reconeixen ‘el bon nivell dels professionals'

La delegació a Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac) va fer públiques ahir les 25 obres seleccionades d'entre les 78 que aquest any s'havien presentat als Premis d'Arquitectura de Girona. Que la selecció hagi estat tan àmplia confirma que, tot i la recessió que ha experimentat el sector de la construcció els últims anys, continua havent-hi propostes professionals de qualitat que reafirmen la institució en la voluntat de mantenir la convocatòria anual dels premis creats l'any 1997, segons el president del col·legi, Frederic Cabré. “Sabent que el procés de construcció d'una obra arquitectònica necessita dos anys entre la redacció del projecte i la realització, i després de tres anys de reducció dràstica de l'activitat, sorprèn positivament que hi hagi hagut aquest nombre d'obres de qualitat el 2010, cosa que evidencia que, malgrat la inactivitat del sector, es manté el bon nivell dels nostres professionals”, manifesta Cabré en una nota de premsa.

Entre les 25 obres seleccionades en aquesta edició pel jurat, format per Carme Pinós, com a presidenta, i Ramon M. Puig, Carlos Puente i Jaume Blancafort, com a vocals, hi ha habitatges unifamiliars aïllats, blocs de protecció oficial, edificis municipals i de serveis, equipaments esportius i alguns projectes efímers com els que van formar part del Girona, temps de flors de la primavera passada. La restauració del paratge que ocupava el Club Med al Parc del Cap de Creus, la cabanya de Can Lluci a Moià de Montcal, la reforma de l'escola Annexa de Girona, la Casa Mowgli's de Porqueres o la rehabilitació de l'antic hospital de Santa Caterina com a seu administrativa de la Generalitat a Girona són alguns dels projectes escollits. El veredicte dels premis es donarà a conèixer el dia 3 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.