cultura

La República reviu uns dies a Porqueres

L'exposició del Museu d'Història de Catalunya (MHC) República! Cartells i cartellistes (1931-1939) es pot veure aquest mes al Centre Cívic de Porqueres. Organitzada pel grup municipal d'ICV de Banyoles amb motiu de l'aniversari de la II República, la mostra conté 55 reproduccions d'una selecció dels cèlebres cartells que es van editar a Catalunya i l'Estat durant aquell període històric, sovint elaborats per artistes reconeguts, com ara Carles Fontserè. Els originals provenen de les col·leccions de la Fundació Figueras i del Centre d'Estudis Històrics Internacionals.

Completaran l'exposició una xerrada sobre el cartellisme de la II República i la projecció d'un documental sobre aquella etapa política i la posterior Guerra Civil. La xerrada tindrà lloc aquest dijous, just el dia del 75è aniversari de la proclamació de la II República, a les set de la tarda a la sala d'actes de l'Ajuntament de Banyoles. La projecció està prevista per al dia 29, a dos quarts de nou del vespre, al Centre Cívic de Porqueres.

Havia de ser al Darder

ICV volia dur la mostra al Museu Darder de Banyoles, però –segons afirma ICV– els responsables del museu no els van donar facilitats i per això van haver de muntar-la fora de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.