Cultura

Peralada de Pasqua

Jakub Józef Orlinski, Cantoría, Freddie De Tommaso i ‘La Giuditta’ de Scarlatti sonaran en l’edició de Pasqua del festival

El contratenor Jakub Józef Orlinski, el tenor Freddie De Tommaso, la formació polifònica Cantoría i La Giuditta de Scarlatti, amb la participació de Dani Espasa, Serena Sáenz i Xavier Sabata, formen la programació de la primera edició de Pasqua del Festival Castell de Peralada, que tindrà lloc del 6 al 8 d’abril, en plena Setmana Santa, a l’església del Carme del castell de Peralada. D’aquesta manera, la 37a edició del festival empordanès s’avança més que mai en el calendari amb una edició de Pasqua que “ha arribat per quedar-se” i que es complementarà amb diverses activitats paral·leles durant el mes de març com a preàmbul de la programació. Des d’avui a les 10 h, el públic podrà avançar-se i adquirir en prevenda l’abonament de Pasqua per als quatre espectacles que el festival ha programat entre el dijous i el dissabte de Setmana Santa, amb un descompte directe sobre el preu de les entrades. El dilluns 5 de desembre, a les 12 h, s’obrirà la venda general dels espectacles.

La primera edició de Pasqua del Festival Castell de Peralada es va presentar ahir al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat. El cartell del festival és obra de Gino Rubert (Ciutat de Mèxic, 1969), artista actualment resident a Barcelona. La imatge del cartell, que mostra dos amants abraçant-se entre bastidors –com a símbol del “retrobament, l’espectacle, la música i la sensualitat”–, presideix l’obra Vanity Fair (Un altar sense heroi), un políptic satíric postmodern en què apareixen representades 181 personalitats del món artístic. El retaule es va poder veure l’estiu passat al MNAC i, després de passar l’hivern al Centre d’Art Tecla Sala, s’instal·larà a partir de la primavera vinent a la seva llar definitiva, el castell de Peralada.

El festival començarà el dijous 6 amb un concert a càrrec del mediàtic i polifacètic contratenor Jakub Józef Orlinski (Varsòvia, 1990), acompanyat per l’orquestra Il Giardino d’Amore. Orlinski també forma part del col·lectiu de break dance Skill Fanatikz Crew, participa com a model en campanyes publicitàries i és molt actiu a les xarxes socials.

El Divendres Sant, l’església del Carme serà l’escenari de dos espectacles: la formació barroca Vespres d’Arnadí, amb Dani Espasa al capdavant, hi presentarà l’oratori La Giuditta, d’Alessandro Scarlatti, amb les veus solistes de Serena Sáenz, Xavier Sabata i Thomas Walker, i a les 23 h actuarà al mateix escenari el quartet vocal Cantoría, amb Ofici de tenebres de Divendres Sant. L’edició de Pasqua es clourà dissabte amb el jove tenor britànic Freddie De Tommaso , triple guanyador del concurs internacional de cant Tenor Viñas 2018. El juny passat, el seu segon disc, Il tenore (Decca Classics), va anar directament al número 1 de les llistes de vendes de música clàssica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.