Cinema

opinió

Santa Clotilde es fa esperar

A l’estrena de ‘La casa del Dragón’ els jardins de Lloret de Mar apareixen al fons d’una imatge

L’univers de Joc de trons torna a tenir captivats els seus fans amb l’estrena dilluns passat de La casa del Dragón (HBO Max), l’esperada preqüela de la sèrie original basada en la saga literària de George R.R. Martin. I encara més els espectadors gironins, que tenen l’al·licient de poder veure les localitzacions rodades l’any passat als jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar. Al tràiler de fa unes setmanes s’hi intuïa el perfil dels xiprers característics d’aquest preciós paratge enjardinat amb vistes privilegiades al mar Mediterrani, però en el cas que llueixin millor –que segur que sí– haurem d’esperar una mica més, perquè al primer episodi emès (cada dilluns se n’emetrà un) només es poden apreciar –el perfil dels xiprers lloretencs– al rerefons, com un figurant més, a través d’una captura d’imatge.

L’escena en qüestió arriba al voltant del minut 10 i és protagonitzada per les dues actrius més joves (Milly Alcock en el paper de Rhaenyra Targaryen i Olivia Cooke com a Alicent Hightower), que conversen en un jardí fastuós –recreat en un plató o, si més no, a través d’efectes visuals–, i només en el pla final es mostra al rerefons de la imatge el que imaginem que deu ser una part d’aquest racó real i esplèndid situat a la Costa Brava. A aquest lloc s’hi tornarà segur, perquè segons el que es pot apreciar hi ha plantat al bell mig un “arbre cor”, un exemplar de vell aurià, sagrat i venerat en aquells temps per xamans, com bé sabem pels llibres i la primera sèrie emesa. Són característics perquè tenen una escorça blanca, fulles d’un roig viu i un tronc amb una cara gravada. Són antics, mil·lenaris, i han estat testimoni dels esdeveniments de segles d’història. El fet que aparegui en aquest jardí de Desembarcament del Rei és inaudit perquè sabem per Joc de Trons que els van talar i només en quedaran alguns al regne al Nord dels Stark. L’acció d’aquesta nova sèrie se situa 172 anys abans d’aquells esdeveniments, ara amb la família Targaryen com a punta de llança argumental en un nou tauler estratègic d’ambició i poder.

Tampoc és que la cosa pugui donar per a molt. L’equip de rodatge va ser a Lloret de Mar des del 29 d’octubre fins al 10 de novembre de l’any passat, però la gravació es va fer en només dues jornades, el 8 i el 9 de novembre. Segons el que ha informat Lloret Turisme –recordem que el rodatge es va mantenir en un secretisme absolut, molt més fins i tot que el de Girona de l’any 2015, donat que el recinte selvatenc és tancat i barrat–, la producció estava formada per un equip de 250 persones, una tech base que es va instal·lar a la pineda de cala sa Boadella per als camions de mig tonatge i un base camp situat a la terminal d’autobusos de Transports Pujol per instal·lar les 15 caravanes i els 10 vehicles de gran tonatge. L’equip va pernoctar a l’Evenia Olympic Palace, on també van fer ús de diverses sales de reunions, i alguns dels actors i actrius ho van fer a l’hotel Casa Coco, un hotel boutique inaugurat el 2021 amb 22 habitacions.

L’experiència de rodar anteriorment a les comarques gironines devia ser positiva per a HBO, perquè Fresco Films, els mateixos que van comandar l’equip de filmació a la península fa set anys, va escollir els jardins de Santa Clotilde, d’uns 27.000 metres quadrats, pel seu “estil renaixentista” i per la seva “panoràmica sobre el mar”, ja que estan situats sobre un penya-segat entre cala Boadella i la platja de Fenals. Segons Lloret Turisme, els jardins “es podran reconèixer fàcilment, ja que no van haver de transformar gens l’espai des del punt de vista d’attrezzo i decoració”. Algú ja ha revelat que els jardins de Santa Clotilde es veuran més clarament al segon episodi de la sèrie, amb els seus xiprers i les vistes sobre el mar sent l’escenari de la conversa entre dos personatges de la sèrie (els mateixos personatges es retrobaran al mateix espai?). Surtin a la pantalla més o menys, la repercussió internacional ja està aconseguida.

I si algú vol visitar-los què millor que aquests dies, en què en aquest marc se celebra el festival Som de Mar, amb concerts com el que avui oferirà Sergio Dalma (exhaurit), o els de Boney M. (25 d’agost), Joan Dausà (26 d’agost) i Els Pets (27 d’agost).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia