Música

MÚSIC

Mor Lamont Dozier, compositor de grans èxits del ‘soul’

El també cantant i productor va morir ahir als 81 anys

Amb el segell Motown, va crear i produir temes de The Supremes, The Four Tops, The Isley Brothers i Marvin Gaye

Lamont Dozier, un dels grans cantants i compositors de soul més importants del segell discogràfic de música negra Motown, que va crar èxits per a The Supremes, Marvin Gaye i The Isley Brothers, va morir ahir als 81 anys, segons va anunciar el seu fill. “Descansa en pau celestial, pare!”, va escriure a Instagram el fill de Dozier, sense revelar les causes de la mort de l’artista nord-americà.

Nascut el 16 de juny de 1941 i criat en una família de Detroit dedicada a la música, Dozier va triomfar als anys 60 quan va unir forces amb els germans Brian i Eddie Holland a Motown Records. Van escriure èxits com Where Did Our Love Go o Stop! In the Name of Love per a The Supremes. Els tres productors i compositors també varen compondre hits per a Isley Brothers (This Old Heart of Mine), The Four Tops ( Reach Out I’ll Be There) , Martha and the Vandellas (Heat Wave), The Miracles i Marvin Gaye.

“Era com si guanyéssim la loteria cada vegada”, va escriure Dozier a la seva autobiografia, publicada el 2019. Després de deixar Motown i els germans Holland als anys 70, l’artista va seguir una carrera en solitari. A partir dels anys 80, una impressionant llista de cantants i grups van versionar els èxits de Lamont Dozier: Michael Jackson (Love is Here and Now You’re Gone), Phil Collins (You can’t Hurry Love i A Love Like Yours), Rod Stewart (You Keep Me Hanging on), The Who (Leaving Here, Heat Wave), Gloria Gaynor (Stop! In the Name of Love i Reach Out I’ll Be There). i els Rolling Stones (Can I get a witness?).

El seu tema Two Hearts , interpretat per Phil Collins, va guanyar un Globus d’Or i un premi Grammy. Els noms de Lamont Dozier i els germans Holland són des dels anys 90 al llegendari passeig de la Fama de Hollywood i al Saló de la Fama del Rock and Roll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia