Cinema

‘Un chien andalou’ enceta el cicle de cinema dalinià davant del Museu a Figueres

El cicle ‘Dalí nocturn. Films surrealistes’ té el tret de sortida demà, dijous, a la plaça Gala Dalí

El film de Luis Buñuel s’oferirà a les 21.30 h

El cicle Dalí nocturn. Films surrealistes tindrà el seu debut demà, dijous, amb la projecció de la pel·lícula dirigida per Luis Buñuel i amb guió del mateix compartit amb Salvador Dalí i que es va estrenar l’any 1929, Un chien andalou. La primera projecció del cicle, que es fa amb la col·laboració del club Diòptria, serà presentada pel catedràtic d’història i teoria del cinema Àngel Quintana.

Aquestes projeccions que formen part de la campanya Dalí de Figueres, que agrupa esforços de la Fundació Gala-Salvador Dalí i l’Ajuntament de Figueres, s’allargaran el tres primers dijous del mes d’agost. Serà la periodista i crítica de cinema Imma Merino qui presentarà L’âge d’or (1930) l’11 d’agost. Aquest film va tenir també Luis Buñuel (director) i Salvador Dalí com a guionistes. La tercera de les projeccions està preparada per al dijous 11 d’agost. La presentarà el crític d’art Eudald Camps. Es tracta d’Impressions de la Haute Mongolie. Hommage à Raymond Roussel, de l’any 1975, una pel·lícula que va dirigir José Montes-Baquer amb la col·laboració també de Salvador Dalí.

La campanya Dalí de Figueres està en marxa per segon any consecutiu. Aquest any la campanya ha intensificat la presència als carrers. L’ampliació de les projeccions nocturnes d’obra de Dalí en edificis de la ciutat ha fet que se’n projectin també a la plaça de les Patates, a la façana de la biblioteca i a la plaça Catalunya. S’han mantingut també les projeccions que es van programar l’any passat a la Torre Galatea, l’ajuntament de Figueres, el Casino Menestral i l’Escorxador. A la biblioteca, s’hi projecta Equilibri intraatòmic d’una ploma de cigne; a la plaça de les Patates, s’hi pot veure Els primers dies de primavera, i, a la plaça Catalunya, un retrat de Gala: Començament automàtic.

LA XIFRA

3
projeccions.
El cicle ‘Dalí nocturn. Films surrealistes’ tindrà en la primera edició tres projeccions.

LA DATA

4.8.2022
Dia de la primera projecció.
La primera pel·lícula del cicle es projecte demà, dijous, a les 21.30 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia