Música

Banyoles, capital mundial de Joventuts Musicals

L’entitat internacional hi celebra el seu congrés anual aquesta setmana, amb un programa que inclou una sèrie de concerts

Hi prendran part un centenar de delegats d’arreu del món

Banyoles és l’amfitriona des d’avui i fins divendres del 77è Congrés de Joventuts Musicals Internacional ( JMI ), un esdeveniment que reunirà a la ciutat de l’estany un centenar de delegats de Joventuts Musicals (JM) d’arreu del món. La trobada inclou conferències i debats, d’una banda, i de l’altra, concerts de cara al públic, gairebé tots gratuïts. El congrés és un repte per a JM de Banyoles, que ho coorganitza amb JM d’Espanya i JMI –va explicar ahir el seu president, Rafel Juanola–, però alhora “és una gran notícia” tant per a l’associació com per a la ciutat, atesa la repercussió internacional que comporta.

Juanola va presentar ahir el congrés, en companyia del regidor de Cultura, Miquel Cuenca (que també és el president de JM d’Espanya), i la directiva de JMI Alessandra Fernandez. El regidor va subratllar l’excepcionalitat que la seu sigui una ciutat petita, quan el normal és que el congrés es dugui a terme en grans urbs (entre les últimes hi ha hagut Brussel·les, São Paulo o Oslo), però va remarcar que Banyoles ja està acostumada a ser escenari de grans esdeveniments internacionals, sobretot en el camp de l’esport. Els participants, però, s’allotjaran a Girona, des d’on es traslladaran cada dia.

Avui ja hi ha programats tres concerts gratuïts de curta durada, a les 10.30 h, les 14.30 h i les 17 h a l’auditori de l’Ateneu, i un de gran, de pagament (7 euros), de Disconcerto (21 h, Teatre Municipal). Per a demà se n’han previst dos de petits (10 h i 14.30 h, auditori de l’Ateneu) i un de gran, d’Alba Alsina Quartet (Banys Vells, 21 h). Finalment, el dia 15 actuarà l’Ethno Allstars i el Cat Klezmer Trio (21 h, auditori de l’Ateneu).

Quant a les conferències, tractaran de qüestions d’actualitat que afecten JM i el món de la música i la cultura en general, des de qüestions organitzatives fins a l’ecologia, passant per l’economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia