Música

‘Paperback writer’

Jordi Sierra i Fabra rebrà dissabte el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania, dins del Beatles Weekend

Entre els centenars de llibres que ha publicat l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, hi ha diverses biografies de The Beatles, John Lennon i Paul McCartney, a més d’un Diccionario de los Beatles i un Diario de los Beatles. Segurament, poques persones mereixen més que ell en aquest país el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania 2022, que Sierra i Fabra rebrà dissabte –poques setmanes abans de fer 75 anys– en un acte a la plaça The Beatles de l’Estartit (17.30 h), complementat amb una xerrada posterior, en el marc del Beatles Weekend, la gran trobada anual que té lloc a la localitat empordanesa sota la direcció de Ramon Moreno. De fet, la Pink Edition o edició rosa del Beatles Weekend –la sèrie cromàtica va començar el 2018 amb la Yellow Edition, dedicada al submarí groc– està dedicada al periodista i músic Josep Maria Francino, gran amic del Beatles Weekend, que va morir l’1 de desembre passat. Fins al 28 d’agost es podrà veure a la Sala d’Exposicions de l’Entitat Municipal Descentralitzada la mostra Josep Maria Francino. Beatlemania, una crònica personal, juntament amb una exposició amb fotos de Paul, Ringo, Sean i Yoko, realitzades per Xavier Mercadé, una altra gran pèrdua del 2021. Francino també serà recordat dissabte al migdia amb un documental de Toni Verdaguer i a la nit amb el concert central, a la plaça del Molinet (21.30 h), on actuaran els tres grups amb què va tocar Francino, Els Folls, Radiokuartet i Magical Mistery Grup, i després ho faran Abbey Road i Hey Bulldogs.

Perruquer dels Beatles

Un dels convidats destacats d’aquest Beatles Weekend serà Leslie Cavendish, perruquer dels Beatles, que dissabte al matí oferirà una xerrada a la sala d’actes de l’EMD i signarà exemplars del seu llibre. El Beatles Weekend també inclou, entre altres activitats, una audició del Sgt. Pepper’s comentada per Jesús Fly Moll, de Ja T’ho Diré, aquest vespre; diversos concerts, xerrades i presentacions, activitats familiars, el monòleg Yo estuve allí. Mi vida con George Harrison, de Paco Ortega, demà, i una sortida a les Medes en el Nautilus “Yellow Submarine”, diumenge al matí, amb música en directe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia