Llibres

La sèrie de Montalbano arriba al final

Andrea Camilleri (1925-2019) va ser un dels escriptors més llegits d’Europa, traduït a 36 idiomes i amb unes vendes totals de més de trenta milions d’exemplars. Sobretot gràcies a la llarga sèrie de novel·les policíaques ambientades a Sicília i protagonitzades pel comissari Salvo Montalbano.

Salamandra ha anunciat que el 6 d’octubre d’enguany publicarà Riccardino, el final de la sèrie d’Andrea Camilleri protagonitzada pel comissari Salvo Montalbano. Cal suposar que Edicions 62 també la publicarà en català, traduïda per Pau Vidal, com gairebé totes.

En aquest últim Montalbano, el jove director d’una sucursal bancària de Vigàta –el Macondo sicilià de Camilleri– és assassinat a boca de canó per un misteriós motociclista i el comissari, cansat ja de crims i homicidis, vol resoldre el cas en el menor temps possible. Però el destí mai ofereix solucions fàcils. El que inicialment semblava un passar comptes per qüestions d’honor, resulta ser una troca molt més difícil de desentranyar. Com sempre a les seves trames.

Esbossat entre el 2004 i el 2005, reprès el 2016 i publicat pòstumament a Itàlia el 2020, Riccardino ha adquirit el valor de testament literari, “un fermall magnífic a una història de gairebé trenta anys en el qual Andrea Camilleri demostra la seva genialitat en la manera de barrejar realitat i ficció”, afirmen fonts de l’editorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia