Arts escèniques

Figueres es Mou ja és en dansa fins diumenge

El festival d’arts del moviment ha programat quinze espectacles

El festival de dansa i arts del moviment Figueres es Mou es va posar en marxa ahir i fins diumenge oferirà una quinzena d’espectacles de dansa als carrers i les places de la capital de l’Alt Empordà. En aquesta novena edició, el festival impulsat per Agitart recupera el seu format habitual i durant quatre dies inundarà els carrers i les places de la ciutat.

El festival, que ha programat un total de quinze espectacles, tretze gratuïts, va començar ahir amb una proposta itinerant coproduïda amb el Museu de l’Empordà per descobrir els murals artístics de la ciutat, a càrrec del duet format per Adrián Vega i Marina Pravkina. També amb Runa, d’Amer Kabbani, la peça que es va gestar durant la seva residència l’any passat.

Aquesta edició ve marcada per la massiva presència de ballarines amb propostes que reivindiquen l’empoderament de les dones. Entre altres, destaca la proposta de l’artista visual Helena Byström i la coreògrafa Anna Källblad, que presenten City Horses, una peça amb 15 ballarines que reflexiona sobre el poder, l’existència i el cos femení a l’espai públic. També Alive, de la companyia basca La Sala, una peça curta de carrer que reflexiona sobre la llibertat de les dones confrontades al pes d’una història masclista. O Aloha from Hawaii, de Mar Gómez i Vero Cendoya, que ens acosta a la història de dues dones vestides d’Elvis Presley que reivindiquen i volen ser valorades en un món d’homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia