Patrimoni

‘Gavarres’: un “petit miracle” que ja compleix vint anys

La revista celebra l’aniversari en un acte festiu amb música i la participació dels col·laboradors

Vint anys per a una revista són un “petit miracle”, i encara més en el cas de Gavarres, que basa el projecte editorial en les persones, però no en les figures rellevants o habituals dels mitjans sinó les “anònimes”, amb articles que sorgeixen d’una conversa reposada, i així poder recuperar la memòria del país. És la força, explica el director de Gavarres, Pitu Basart, que també destaca el paper, constant al llarg d’aquests anys del director de l’ Editorial Gavarres , Àngel Madrià. “Costa de tirar endavant una revista mentre els quioscos van tancant”, assenyala Basart. Són vint anys però també són 5.000 pàgines, entorn de 8.000 entrevistats i més de 200 col·laboradors, tot i que en cada número n’hi participen una quarantena. Van ser els protagonistes de l’acte festiu: en un minut van expressar les seves sensacions, un vincle sempre estret, amb la publicació.

Gavarres va aparèixer el 2002 amb l’objectiu de relligar els espais com les Gavarres, l’Ardenya, el Montgrí i el Baix Ter, un patrimoni natural, arquitectònic i vivencial que la revista, que es publica cada sis mesos, ha volgut recollir com una manera de viure. En la celebració, amenitzada amb la música del grup de Llagostera Sotrac i amb l’actor Carles Xuriguera, es va presentar el darrer número publicat, el 41, dedicat a la pagesia, i el nou llibre de la col·lecció Narratives, Mirades amb els relats de Miquel Pairolí i Lluís Freixas Mascort amb fotografies de Xavier Albertí i Josep Vilallonga, publicats a la secció de la revista Una mirada en el paisatge. A partir d’ara l’assumirà l’escriptor de Begur Adrià Pujol.

LA FRASE

Les persones són la base del projecte, de la seva conversa i de la seva memòria, que és la del país
Pitu Basart
director de la revista ‘gavarres’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia