Cinema

Stone torna al magnicidi de JFK

El director aborda el cas, aquest cop amb el documental ‘JFK: Caso revisado’

El 1991, Oliver Stone ja era un jove cineasta de perfil polític, crític amb al poder, que havia guanyat tres Oscars: dos com a director, pel guió i la direcció de Platoon (1986), i un també com a director de Nascut el 4 de juliol (1989). La guerra del Vietnam, on va combatre com a voluntari, era un tema obsessiu per a ell en aquella època, però la seva filmografia es pot interpretar com un retaule sobre la història nord-americana contemporània i va passar a un altre tema que el va traumatitzar: l’assassinat de Kennedy, que va abordar en un film de ficció amb Kevin Costner, JFK: Caso abierto (1991).

Ho va explicar al recent BCN Film Fest, on fa un mes va venir a presentar una continuació del film en format de documental: JFK: Caso revisado , que arriba avui als cinemes. “Sorprenentment, JFK: Caso abierto va ser un èxit, no només als EUA. Suposo que la gent s’estimava Kennedy. També vaig rebre moltes crítiques. M’acusaven de distorsionar la història i de fomentar la teoria de la conspiració, que no m’agrada gens. El cas em va fascinar: era com una caixa de misteri. Quan l’obries, en sortien moltes sorpreses.”

El suposat assassí

Un dels misteris que hi apareixien era el suposat assassí, Oswald. El cineasta explica que ara mostren que tenia “moltes connexions amb la CIA i que en realitat va ser usat per l’agència”. “Tot ell és un misteri! La seva acusació va ser molt ràpida i programada, amb Hoover de l’FBI afirmant que va ser ell i només li va disparar tres trets des del darrere. Apa, res més es va investigar! Però la gent del carrer no estava contenta amb això i només hi faltava l’aparició de Jack Ruby per matar-lo, i així ni judici hi va haver.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia