Música

Germà Negre fa 10 anys amb ‘Les rondes del vi’

El grup homenatja la cançó d’Arnella i Soler i Amigó amb una nova versió i un vi

El grup banyolí de folk Germà Negre celebra el seu desè aniversari publicant, amb poques setmanes de diferència, dos singles digitals: primer va ser Filomena, “una cançó popular carregada de dobles intencions”, amb un trepidant videoclip publicat el 24 de març, i avui el grup llança la seva personal revisió del clàssic Les rondes del vi, en homenatge als seus dos autors, Jaume Arnella (música) i el recentment desaparegut Joan Soler i Amigó (lletra). La cançó va acompanyada d’un videoclip en què els components del grup i el mateix Arnella embotellen les ampolles del vi Les rondes del vi, creat per a l’ocasió pel celler Mas Vida de Cistella (Alt Empordà), les quals funcionen com a “edició física” del single, ja que a cada ampolla hi ha un codi QR que permet escoltar la cançó. Aquest vi “vermell, festiu, ecològic, que et trasllada a la festa més afruitada i catalana que et puguis imaginar” es va presentar dissabte passat a El Foment de Girona, amb la presència d’Arnella i una actuació en què també es van cantar altres temes del seu disc Cançons de vi i taverna. Diumenge vinent, 8 de maig, tindrà lloc una altra presentació de la cançó i del vi al Celler Mas Vida, i el dimecres 11 de maig Adrià Dilmé, de Germà Negre, i Jaume Arnella actuaran junts al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona (21 h, gratuït; reserves de taules, a [email protected]), dins la 24a edició de La Taverna del CAT . “Les rondes del vi és una cançó que hem tocat des dels inicis del grup i, a més, volíem retre homenatge a Jaume Arnella, perquè ha fet molta feina per la cultura d’aquest país”, diu Dilmé.

En els pròxims mesos, Germà Negre també actuarà al Festival Cornamusam d’Olot, el 27 de maig, i a l’Hostal Càntut, el cicle de sopars cantats que tindrà lloc del 6 al 15 de juliol al restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. De moment, també hi ha altres concerts previstos a Sant Cugat del Vallès, el barri gironí de Santa Eugènia, Castellfollit de la Roca, Premià de Mar, Torroella de Montgrí, la Garriga, Reus, Malgrat de Mar i Hostalric.

A més, a l’agost el grup portarà a terme la seva primera gira portuguesa, amb concerts programats a Oeiras, Pombal i Alfândega da Fé .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia