Arts escèniques

‘La casa del dolor’ reforça el teatre de parla catalana

Un dels reptes de la directora artística del TNC , Carme Portaceli, era reforçar la col·laboració artística dels Països Catalans. Avui s’estrena a la Sala Petita (i fins al 20 de febrer) La casa del dolor, del valencià Víctor Sánchez Rodríguez, amb un repartiment mixt entre actors del País Valencià i del Principat. Després de les funcions al TNC, es podrà veure al Teatre Principal de Castelló i al Teatre Principal de València .

La casa del dolor retrata les expectatives familiars d’un fill, que no es presenta a sopar a casa el dia que tothom ha volgut celebrar la seva llicenciatura musical com a número 1 de la promoció. Aquesta falta obre les esquerdes d’una família, aparentment, perfecta.

Sota el segell 3D, Portaceli es compromet a acollir tres peces d’autoria contemporània en català al TNC per temporada. En aquesta ocasió ja s’ha pogut veure el treball d’Helena Tornero Nosaltres (A nosotros nos daba igual), fet amb actors catalans i de la producció de Madrid, i al maig s’estrenarà El pes d’un cos, de Victòria Szpúnberg. Per a l’autor, “l’endogàmia mata el teatre”, segons recull l’ACN. “És preciós quan es barregen trajectòries, maneres de fer, parles diferents, maneres de pensar, generacions...”, hi ha afegit el director valencià, que va estudiar a l’Institut del Teatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia