Arts escèniques

Escenaris porta el teatre professional a setze municipis

Fins al mes de juny es programaran 141 espectacles en prop de 200 funcions a sales petites i grans del Gironès

L’hedonisme i la celebració dels drets innegociables de Trópico de Covadoga, amb Rodrigo Cuevas, inaugura avui al Teatre Municipal de Girona (20 h) la divuitena edició d’ Escenaris , el programa d’arts escèniques del Consell Comarcal del Gironès i la Diputació que permet escollir fins al juny entre les propostes de dinou programadors repartides per sales de setze municipis de la demarcació. Seran en total 141 espectacles de teatre professional i 199 representacions que configuren “la xarxa teatral més densa del país”, com la van definir ahir els promotors. En aquests divuit anys de cooperació, s’ha aconseguit diversificar l’oferta teatral a les comarques, fer-la arribar als municipis de menys habitants i potenciar les companyies professionals, segons van ressaltar els organitzadors. Mònica Aymerich, assessora artística i coordinadora d’Escenaris, va destacar precisament “el gran esforç dels municipis petits, alguns dels quals han incorporat, gràcies a Escenaris, campanyes de teatre per a les escoles del poble, com és el cas de Sant Julià de Ramis, en l’edició passada, o Bordils, en aquesta edició”. El conseller de Cultura del Gironès, Àdam Bertran, també va voler subratllar “l’aposta de teatre per a tothom, buscant la plena accessibilitat dels espectadors”, de la mateixa manera que el vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, va posar en relleu el fet de “crear públics i oportunitats, també per als equipaments i els municipis”.

La nova programació es podrà veure tant al Teatre Municipal de Girona i la sala La Planeta, on s’incorporen les propostes més arriscades i de teatre documental, com a Bordils, Flaçà, Celrà, Medinyà, Llagostera, Salt, Fornells, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis o Bescanó. S’hi inclouen espectacles en cartellera als teatres del país com Els Brugarol, de Bitó Produccions, o la darrera obra de Magda Puyo (Stabat Mater), a més d’estrenes com ara Per fi sol, de Carles Sans, d’El Tricicle; 23F. Anatomia d’un instant, d’Àlex Rigola; Ni rastre de qui vam ser, de Fel Faxedas i Carles Xuriguera, o Els àngels no tenen fills, de Clàudia Cedó. També hi haurà espai per a la dansa de Societat Doctor Alonso; La dona del tercer segona, de Teatre Nu, amb Àurea Márquez; Julio Manrique, amb Animal, negre, tristesa; Xavi Bobés, que presenta Corpus, o La Calòrica, amb Feísima enfermedad y muy triste muerte la de la Reina Isabel I.

Pel que fa al teatre familiar, destaquen companyies com Teatre al Detall, que sorprèn amb La motxilla de l’Ada, que tracta la transsexualitat de manera dolça i propera; Marga Socias, amb Biblioteca de la curiositat infinita, o la novetat de Pocacosa Teatre, Una dent sota el coixí, a més de Les Anxovetes, Les Bianchis o els Farrés Brothers. Trobareu la programació completa a www.escenaris.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia