Cinema

Allau de superherois, seqüeles i films d’autor per aixecar el vol

‘Avatar 2’, ‘The Batman’ i Tom Cruise arriben en un 2022 que podria fer història

La covid-19 és com una franquícia de Hollywood: hi ha seqüeles (onades) l’una rere l’altra, i resulta impossible fer prediccions sense risc d’equivocar-se. No és gens clar que el 2022 sigui l’any de la recuperació del cinema en sales, ni es pot precisar si s’hi animarà tot tipus de públic (per ara van més al cinema els més joves). El que és indiscutible, però, és que l’arsenal de films previstos per als propers dotze mesos és espectacular. En seleccionem uns quants d’una llista interminable.

Els superherois. Les tres pel·lícules més taquilleres de la història són de superherois: Spider-Man: No way home, gran antídot contra els efectes de la pandèmia, acaba de situar-se en segona posició. Durant el 2022 el seguiran un bon grapat de superherois: The Batman, amb Robert Pattinson com a home ratpenat; Doctor Strange en el multiverso de la locura, seqüela de l’esmentat film de Spider-Man; The flash, una nova producció de DC Comics, i seqüeles d’alguns superherois de Marvel: Aquaman and the lost kingdom, Black Panther: Wakanda forever i Thor: Love and thunder.

Seqüeles d’èxits. Durant deu anys, Avatar (2009) va ser la pel·lícula més taquillera de la història. James Cameron estrenarà Avatar 2, la primera seqüela, a finals del 2022 (si la pandèmia ho permet), amb Kate Winslet com a protagonista. Una altra seqüela que veurem el 2022 és Top gun: Maverick, continuació del film que el 1986 va fer volar a la taquilla Tom Cruise. L’actor estrena per partida doble: també veurem Misión: Imposible 7. A més, retrobarem els dinosaures a Jurassic World: Dominion; un vell conegut de Toy story, de Pixar, a Lightyear, i el director de Hogwarts de jove a Bèsties fantàstiques: Els secrets de Dumbledore.

Candidats a premis. Algunes de les favorites ja s’han estrenat, i les properes setmanes arribaran a les nostres sales films que sonen per a la temporada de premis: Belfast, dirigida per Kenneth Branagh, que retorna a la conflictiva Irlanda del Nord de la seva infantesa; El callejón de las almas perdidas, film de Guillermo del Toro amb Bradley Cooper i Cate Blanchett ambientat als anys quaranta; Licorice Pizza, la nova pel·lícula de Paul Thomas Anderson (Pous d’ambició), una història d’amor de dos joves a la vall californiana de San Fernando el 1973; El método Williams, amb un Will Smith que sona amb força per a l’Oscar pel seu paper de pare de les tennistes Serena i Venus Williams, i El acontecimiento, de la francesa Audrey Diwan, guanyadora de la darrera Mostra de Venècia.

Autors novells i veterans. Dos joves cineastes que apunten molt amunt arriben a l’any nou amb cinta sota el braç. El japonès Ryûsuke Hamaguchi estrena Drive my car, distingida amb tres premis a Canes el mateix any que va guanyar un altre premi a la Berlinale amb La ruleta de la fortuna y la fantasía. Robert Eggers, que va enlluernar amb La bruja i El faro, viatja ara al món dels vikings amb El hombre del norte. Entre els veterans, estrenen novetats també els nord-americans Steven Spielberg (The Fabelmans), Terrence Malick (The last planet) i Richard Linklater (el film d’animació Apollo 10 1/2: A space age adventure). I veurem, a més, noves pel·lícules del canadenc David Cronenberg (Crimes of the future), el mexicà Alejandro González Iñárritu (Bardo), el coreà Park Chan-wook (Decision to leave) i el francès Laurent Cantet (Arthur Rambo).

Catalans premiats. Alguns dels cineastes del país més guardonats tenen previst estrenar al llarg del 2022. Isaki Lacuesta presentarà Un año, una noche, sobre els atemptats a París del 2015. Carla Simón va haver d’ajornar el rodatge d’Alcarràs per la pandèmia, però finalment el podrà mostrar al públic. J.A. Bayona roda aquests dies a Sierra Nevada La sociedad de la nieve, una producció de Netflix sobre l’accident als Andes de ¡Viven!. Cesc Gay torna al cinema de relats amb Historias para no contar, protagonitzada per actors coneguts: Antonio de la Torre, Nora Navas, Chino Darín, Maribel Verdú, José Coronado, Àlex Brendemühl, Javier Cámara...

Els Set Regnes, la Terra Mitjana i l’univers

Com passa en el cinema, les sèries de televisió més esperades són també noves produccions sobre universos ben coneguts pel públic. El senyor dels anells, que ha tingut Bayona com a director, relata els fets ocorreguts a la Terra Mitjana abans de la història explicada en el primer llibre de Tolkien. Té prevista l’estrena a Amazon Prime el 3 de setembre. La casa del dragón (HBO) té George R.R. Martin com a creador i viatja 300 anys abans de Juego de tronos per relatar la història dels Targaryen. Encara no té data d’estrena. Ewan McGregor i Hayden Christensen reprenen el seu personatge a la sèrie de Disney+ Star Wars: Obi-Wan Kenobi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia