Cinema

Branagh i Campion, favorits

Les pel·lícules Belfast i El poder del perro , amb set nominacions cada una, i la sèrie Succession , amb sis nominacions, surten com a favorites a la gala dels Globus d’Or, que se celebrarà el 9 de gener, en una 79a edició dels premis que no s’escapen a la polèmica. La cadena NBC, que retransmetia els Globus d’Or des del 1996, no ho farà en aquesta ocasió per les acusacions de corrupció i falta de diversitat en els nominats, que ja planaven sobre l’anterior edició.

Javier Bardem, que aspira a millor actor de pel·lícula dramàtica per Being the Ricardos, i Pedro Almodóvar, finalista a millor film en llengua no anglesa, tornen a competir en uns premis que són un termòmetre més o menys fiable de la temporada de premis, Oscar inclosos.

Belfast, escrita i dirigida per Kenneth Branagh i ambientada en la seva Irlanda del Nord natal a finals dels 60, aspira a millor drama, direcció, guió, cançó i tres categories d’interpretació, categories molt semblants a les del western de la neozelandesa Jane Campion. Estan nominats també a millor film dramàtic Dune, de Denis Villeneuve; El método Williams, amb Will Smith, i CODA, de Sian Heder. El premi a millor direcció té com a aspirants els esmentats Branagh i Campion, Steven Spielberg, per West Side story, i Maggie Gyllenhaal, per The lost daughter.

Duels d’actrius i actors

Destaquen els duels a millor actriu dramàtica (Jessica Chastain, Olivia Colman, Nicole Kidman, Lady Gaga i Kristen Stewart) i a millor actor dramàtic (Bardem, Mahershala Ali, Benedict Cumberbatch, Will Smith i Denzel Washington). Almodóvar competirà amb el film italià Fue la mano de Dios, el japonès Drive my car, el finlandès Compartimento Nº 6 i la iraniana Un héroe. Pel que fa a sèries, a més de Succession, de HBO, també destaquen The Morning Show i Ted Lasso, totes dues d’Apple TV+, amb quatre nominacions cada una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia