Altres

Valvi premia el compromís de Ribas, Marquès i Madrià

La sala Miquel Martí i Pol de la fundació gironina es va omplir amb motiu de l’acte de lliurament dels seus premis

Com va dir ahir Lídia Vidal fent les funcions de presentadora de l’acte, els tres premis de la Fundació Valvi reconeixen la tasca realitzada per persones i entitats que, des de diferents àmbits, han ajudat a preservar tot allò que fa que siguem el que som, la nostra essència, ja sigui el patrimoni cultural i artístic (premi Joan Saqués), el patrimoni mediambiental i paisatgístic (premi Joaquim Codina) i valors om ara la solidaritat i la cooperació (premi Salvador Sunyer i Aimeric).

Ahir, després del parèntesi forçat del 2020, els Premis de la Fundació Valvi van tornar a omplir la sala Miquel Martí i Pol, com en els bons temps prepandèmics, però amb les mascaretes preceptives, per reconèixer el compromís de tres persones que han destacat en aquests respectius àmbits, a les comarques gironines. Una d’elles no hi era per raons òbvies, l’enyorat Joan Ribas, mort el juny passat, però hi va estar ben representat per la seva família, i el premi Joan Saqués que mereix de sobres, pel seu activisme cultural en diferents fronts, entre els quals, La Planeta, els Pastorets de Girona i els seus articles dominicals en aquest diari, va ser recollit pel seu fill Joan Ernest. La seva figura va ser glosada per un bon amic, Esteve Vilanova.

Pitu Basart, director de la revista Gavarres, va fer la glosa d’Eloi Madrià, que va rebre el Joaquim Codina com a gran coneixedor i defensor del massís que dona nom a aquesta publicació, de la qual “el seu germà Àngel és el cervell i ell, l’ànima”, segons Basart. I Xavier Besalú va ser l’encarregat de resumir la llarga trajectòria de Salomó Marquès, antic company de facultat a la UdG, que ha rebut el Salvador Sunyer com a historiador de l’educació i l’escoltisme i reconstructor de la memòria dels mestres exiliats. Tots tres van rebre peces úniques creades pel ceramista Emili Biarnès, de mans del president de la Fundació Valvi, Joaquim Vidal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia