Llibres

Debutar i guanyar amb una de pirates

Ahir es van fer públics els dos premis de Cruïlla. El de literatura infantil, el 37è Vaixell de Vapor, va ser declarat desert. El de literatura juvenil, el 31è Gran Angular, va ser per al debutant Gabriel Bardala, que va convèncer el jurat amb Els últims dies del Falcó, una novel·la de pirates. Tots dos premis estan dotats amb 11.000 euros.

El barceloní Gabriel Bardala va escriure la novel·la durant els dos mesos de confinament: “Feia anys que tenia ganes de posar en escrit tot d’històries que em rondaven pel cap, recollint viatges i experiències”, explica.

L’obra, basada en fets reals, està ambientada en el 1730, quan Alphonse Piquemal arriba a Borbó, una petita illa francesa, buscant el llegendari ocell dodo. Allà coincideix amb el pirata Falcó, que està a punt de ser executat. “Al llibre parlo de l’esclavisme i la repressió i m’he documentat molt per a tota la part històrica”, comenta l’autor, que actualment treballa de traductor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia