Llibres

Marta Puig i Gisela Fernández sumen a ‘Instants i cicatrius’

El llibre, que es presenta divendres a la Casa de Cultura de Girona, aplega relats de Puig i poemes de Fernández

Fa una dècada que Marta Puig no publicava un llibre, des que va aparèixer la seva tercera novel·la, Eclipsi de lluna a Calàbria. En aquest parèntesi han passat moltes coses: va cursar a distància el màster en creació literària de la Universitat Internacional de València, després del bloqueig creatiu que va patir quan va tenir consciència que, a pesar d’haver publicat tres llibres, “em faltaven totes les eines” per ser escriptora. I, mentre estudiava el màster, li van diagnosticar un càncer de mama.

Ara, més segura com a escriptora i amb el càncer de mama ja curat, Marta Puig ha publicat cinc relats que, sumats amb els poemes de Gisela Fernández, donen com a resultat un llibre atípic titulat Instants i cicatrius ( Edicions Forment ), amb il·lustracions de Marta Forment. Els relats, creats i polits durant el màster i abans de la pandèmia, tenen com a “eix vertebrador” el fet que “totes les protagonistes menys una tenen càncer de mama”. Però la seva autora ho matisa de seguida: “El càncer de mama és un tema tangencial. En realitat, el llibre parla de curació, d’alegria i esperança. No és un llibre trist, en absolut.”

I per què l’aliança amb els poemes de Gisela Fernández? “Tenia aquests cinc relats i els havia de completar d’alguna manera. Però, amb el càncer ja curat, no podia tornar al mateix estat emocional en què vaig escriure aquestes històries per fer-ne d’altres, ni en tenia ganes.” Un amic comú la va posar en contacte amb la Gisela, que després de llegir els seus relats, li va dir que tenia uns vuitanta poemes que s’hi podien relacionar, i en va triar mig centenar. “La Gisela em va ajudar a donar un punt una mica eròtic, molt elegant, al conjunt. Perquè el càncer de mama és també una ferida contra la feminitat.” El resultat és un llibre gestat a quatre mans que, a pesar de la diferència de gèneres, “sembla escrit per una sola persona”.

Després d’haver-lo presentat a Cassà de la Selva, on viuen, Marta Puig i Gisela Fernández parlaran d’Instants i cicatrius aquest divendres, 8 d’octubre, a la Casa de Cultura de Girona (19.30 h).

LA FRASE

El càncer de mama és un tema tangencial. En realitat, el llibre parla de curació, d’alegria i esperança
Marta Puig
escriptora, autora dels relats del llibre ‘instants i cicatrius’


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia