Cinema

Viatge a la Girona ‘quinqui’ de l’estiu del 1978

Els que tenen una certa edat recorden amb calfreds els anys en què regnaven els quinquis que, a més de robar, assaltar farmàcies, botigues i bancs i atracar gent pel carrer, van tenir els seus moments de glòria en el cinema quinqui que protagonitzaven delinqüents famosos: Perros callejeros (1977), Yo, el Vaquilla (1985)... Girona també va tenir els seus quinquis aquells anys convulsos i, ara, salten a la pantalla gran en la història de ficció Las leyes de la frontera, adaptació de la novel·la publicada per Javier Cercas el 2012 que ha dirigit Daniel Monzón. La pel·lícula va clausurar, ahir, el Festival de Sant Sebastià, fora de concurs.

El director mallorquí precisa que el seu film, protagonitzat pels joves actors Marcos Ruiz, Begoña Vargas i Chechu Salgado, no es pot adscriure al cinema quinqui: està rodada de manera estilitzada i des de la distància, quan un dels protagonistes recorda les seves experiències amb una banda del barri xino l’estiu del 1978. Edmon Roch, el productor gironí que ha impulsat el projecte, explica que “una de les grans protagonistes de la pel·lícula és Girona”. “Se centra en la part quinqui que hi havia fa 45 anys i ja no es troba, però hi ha el batec de la ciutat, la geografia, els cinemes de barri amb les sessions dobles, les discoteques... És una pel·lícula que apel·la els qui ho hem viscut, amb un punt de nostàlgia, però també la gent que vulgui veure una història fascinant, entretinguda i amb molta adrenalina.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia