Còmic

Bona resposta del públic al Còmic de Figueres

La 14a edició del festival volia superar “els efectes de la pandèmia”

La 14a edició del Festival Còmic de Figueres s’ha tancat aquest cap de setmana “amb una molt bona acollida del seu públic fidel”, diuen Xavier Valentí i Titín Custey, codirectors de l’esdeveniment. Per segon any consecutiu, la cita amb l’humor s’ha hagut de celebrar fora de les seves dates habituals i, malgrat tots els condicionants i restriccions, els organitzadors fan una valoració molt positiva del cap de setmana “perquè s’han cobert totes les expectatives”. Aquest any el Festival Còmic ha presentat una programació pensada especialment per ajudar a sobreposar-nos dels efectes de la pandèmia, a través d’un intens cap de setmana i d’una variada oferta d’espectacles i activitats. Entre les novetats, per primera vegada el festival ha programat un espectacle en llengua anglesa. Coulrophobia, de la companyia The Opposable Thumb, va cloure el festival amb un espectacle que ha representat una oportunitat única de veure en acció aquests reconeguts clowns de Bristol. “Aquesta ha estat una edició difícil d’organitzar, i programar un espectacle internacional i en anglès era un dels reptes que teníem pendents de feia anys. I ha funcionat més bé del que ens pensàvem”, diuen Valentí i Custey.

Una altra novetat d’aquest any, les Matinals de Teatre, en una nova franja horària i gratuïta a l’Auditori Caputxins, també va exhaurir les localitats disponibles dels dos espectacles de la Companyia Tot i Quarta Regional, la qual cosa confirma l’èxit de la proposta. A banda dels espectacles, també s’ha estrenat el 1r concurs de vídeos i mems humorístics en català per combatre la davallada en l’ús social de la llengua catalana.La iniciativa tenia el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i l’assessorament del Consorci per a la Normalització Lingüística del Català. S’han rebut prop d’un centenar de propostes, entre vídeos i mems, i s’han repartit un total de vint premis de fins a 300 euros per als guanyadors de les diferents categories.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia