Altres

Enric Pujol és el nou director del Mume

Té com a repte rellançar el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera

El consell d’administració del Museu Memorial de l’Exili (Mume) ha nomenat aquest dimecres Enric Pujol i Casademont nou director del centre en substitució d’Alfons Quera. El Mume, situat a la Jonquera, és el centre d’interpretació de referència de l’exili republicà de la Guerra Civil espanyola. El nou director del Mume té com a línies de treball futures la consolidació i l’expansió del centre en “un context difícil, marcat per la crisi”, exposen des del Departament de Justícia.

El nomenament arriba com a preludi de la celebració, el desembre de l’any vinent, del 15è aniversari de la seva inauguració i amb la voluntat de tenir temps per rellançar el centre, donar a conèixer el Mume al conjunt de Catalunya i col·laborar amb altres centres memorialístics i museístics.

Enric Pujol i Casademont, nascut a Figueres, és doctor en filosofia i lletres –especialitat d’història– per la Universitat Autònoma de Barcelona, i periodista. Actualment és professor de la UAB, adscrit al Departament d’Història Moderna i Contemporània, i forma part del Consell Científic i Pedagògic del Mume des de l’any 2009. També és membre numerari de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans des del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia