Arts escèniques

Art contra la MAT

Perejaume, Sílvia Bel i el duet de músics Neus Borrell i Miquel Joan Escuer interpreten l’espectacle ‘Xilema’

L’espectacle de dissabte a Osor se suma a quinze anys d’accions contra un tram de la MAT

Fa 15 anys que s’està lluitant contra un nou ramal de la MAT (molt alta tensió), un tram de 17 quilòmetres que aniria de Santa Coloma a Riudarenes. Periòdicament es van fent activitats per fer visible aquesta protesta, i aquest dissabte, dia 14, en tindrà lloc una.

A la Taverna del Subirà, a Osor, al cor de les Guilleries, es representarà l’espectacle musical i poètic Xilema, amb l’artista i poeta Perejaume, l’actriu Sílvia Bel i el duet de músics format per Neus Borrell (veu) i Miquel Joan Escuer (guitarra).

“S’anomena xilema a un conjunt de vasos lignosos, parènquima i elements esquelètics que, juntament amb el floema, constitueixen el sistema conductor de les plantes vasculars. També s’anomena així la part de l’arbre formada per l’albeca i el duramen”, informen els organitzadors.

Els quatre artistes han concebut un recital en què “la paraula es farà cos, amb tots quatre intèrprets asseguts al voltant d’una taula, com invocant els esperits, les muses, que ens vigilen”. Es recitaran fragments de les obres de Perejaume Pagèsiques i Treure una marededeu a ballar,a més de versos de Verdaguer i Sant Joan de la Creu, entre d’altres.

Perejaume ha guanyat premis com el Ciutat de Barcelona, el Premi Nacional d’Arts Visuals de la Generalitat de Catalunya i el Premi Nacional d’Arts Plàstiques del Ministeri de Cultura. Sílvia Bel és actriu de teatre, cinema i televisió i té premis com ara el Memorial Margarida Xirgu i el Serra d’Or. Neus Borrell i Miquel Joan Escuer han publicat junts l’EP Tot dorm.

La Taverna del Subirà és un espai emblemàtic situat entre Sant Hilari Sacalm, Osor i Santa Coloma de Farners. Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 629 68 23 08.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia