Art

Arbar se centra en l’ecologia i el gènere

El centre d’art i cultura de la Vall de Santa Creu finalitza dissabte les intervencions performatives de tres artistes

El centre d’art i cultura Arbar de la Vall de Santa Creu finalitza dissabte la primera fase de les intervencions titulades Simpoiesis, i inaugurarà la segona fase, que consisteix en les accions-performance implicades, que finalitzarà el dia 28 d’agost. En aquesta edició, el cicle A+A 2021 proposa treballar al voltant de dos grans àmbits que representen un repte de la societat contemporània i, per tant, també del seu art: l’ecologia i el medi ambient, d’una banda, i el gènere, de l’altra.

Es tracta, com expliquen els organitzadors, de reptes que neixen de la interdependència entre individu i entorn, per la qual cosa les artistes els abordaran des de les sensacions, les percepcions i la participació, amb una mirada crítica i una actitud constructiva. En aquests treballs es parteix de la consciència del concepte de simpoiesis de Donna Haraway en l’art, que des de la filosofia feminista i de l’ecologia planteja la necessària coexistència i relació entre diversos elements en l’entorn (éssers inanimats, vius, humans, no humans, etc.).

Ariadna Guiteras (Barcelona, 1986) presentarà, a les sis de la tarda, Aigua, llet i fang, en què escull l’àmfora de fang –un objecte de material vulnerable, obert i sempre en relació amb altres cossos, amb l’entorn i les condicions d’humitat– per explorar les seves inquietuds entorn del tema. A continuació, Bàrbara Sánchez Barroso i Adriana Vila Guevara mostraran Teixint-nos amb, una peça audiovisual que proposa contemplar una trobada en què el pensament s’exerceix amb cura, amb afecte. Per assistir a la presentació cal fer una inscripció prèvia gratuïta a [email protected] fins al 9 de juliol. Rosa Suñer i Roser Domènech, Mònica Buxó, Marta Domínguez, Rosa Font i Gemma Arimany prendran el relleu a l’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia