cultura

Cultura

La revista ‘Alberes' inspira 56 artistes a Mas d'en Dorra

Una exposició col·lectiva que s'inaugurarà dissabte servirà per presentar el dossier ‘Terra d'artistes'

La mostra visitarà després la biblioteca de Figueres

La revista Alberes , centrada en les serres de l'Albera i les Salines, l'Empordà, el Rosselló i el Vallespir, ha inclòs en el seu número 15 un dossier de 47 planes titulat Terra d'artistes, sobre els museus, les galeries i els centres d'art, i sobretot els artistes de la zona: més de 80 creadors hi surten ressenyats.

La revista es presentarà dissabte a l'Espai Mas d'en Dorra de Fortià (19 h) en un acte que servirà també per inaugurar l'exposició col·lectiva Alberes 15, una iniciativa de la revista publicada per Editorial Gavarres i dirigida per David Pujol, en la qual han participat 56 dels artistes citats en el dossier, amb Enric Tubert com a curador. Els artistes participants, que formen part de tres generacions, han acceptat el repte de fer una obra utilitzant com a punt de partida un full de mida DIN A3 en el qual hi ha impresa la capçalera de la revista Alberes i el número 15. Amb les obres resultants s'ha editat un catàleg que també es presentarà dissabte, en un acte coorganitzat amb l'Ajuntament de Fortià en què intervindran l'alcalde, Francesc Brugués; la directora de Mas d'en Dorra, Fina Trayter; Tubert, Pujol, i Cristina Masanés i Josep Playà com a col·laboradors d'Alberes. També hi haurà jazz i blues en directe i vins d'Espelt, Espolla i Vinyes dels Aspres.

“Les 56 obres publicades representen una autèntica demostració del potencial creatiu dels artistes de la comarca”, segons Tubert. Els artistes participants són Josep Algans, Alfonso Alzamora, Josep M. Ametlla, Ricard Ansón, Enric Bardera, Laia Bedós, Pere Bellès, Carles Bros, Mònica Campdepadrós, Gustau Carbó, Joan Casellas, Anna M. Constanseu, Narcís Costa, Àlex G. Cuadras, Miquel Duran, Paco Duran, Xavier Escribà, Ignasi Esteve, Joan Falgarona, Alba Falgarona Wäwä, Pilar Farrés, Antonio Federico, Ramon Fort, Gabriel, Clara Garí, Jordi Gispert, Manel Gràvalos, Joan Juanola, Esther Julià, Nobuko Kihira, Daniel Lleixà, Roger Lleixà, Josep Ministral, Fiona Morrison, Juliette Murphy, Núria Pallisera, Joan Paradís, Francesc Pascual, Patxè, Esther Pi, Laia Pol, Jordi Puig, Ramon Pujolboira, Begoña Ramos, Xavier Raventós, Aniol Resclosa, Mercè Riba, Àngel Rodríguez, Carme Sanglas, Tura Sanz Sanglas, Josep M. Simón, Sebi Subirós, Núria Surribas, Dolors Ventós, Alícia Viñas i Juanjo Viñuela.

L'exposició serà itinerant i a partir del 2 de setembre es podrà veure a la biblioteca Fages de Climent de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA