cultura

Cultura

Horizon es pregunta per què cal dibuixar ara

La galeria de Colera exposa fins al 16 d'agost la mostra col·lectiva de dibuix ‘Why drawing now?'

Inclou obres de 14 artistes nacionals i internacionals

La galeria Horizon de Colera, que dirigeixen des de fa 24 anys l'artista nord-americà Ralph Bernabei i la galerista belga Silvy Wittevrongel, exposa fins al 16 d'agost la mostra col·lectiva Why drawing now?, tota una reivindicació del dibuix com una forma d'art equiparable a qualsevol altra i, per tant, “no inferior a la pintura ni a l'escultura”. L'exposició, que es pot visitar a la galeria del carrer Francesc Ribera cada dia excepte els dilluns (18 h a 21.30 h), inclou dibuixos de 14 artistes nacionals i internacionals, molts dels quals vinculats des de fa temps a aquest espai estiuenc d'art independent: Takesada Matsutani, Patrick Loste, Yoon-Hee, Enric Ansesa, Enrique Brinkmann, Ignacio Uriarte, Ramon Sicart, Víctor Ramírez, Rafa Forteza, Àlex Nogué, Luis Robayo, Jaume Amigó, Triny Prada i Ralph Bernabei. Són artistes que “exploten el dibuix amb la línia, la immediatesa, la modèstia i la didàctica per abordar les preocupacions contemporànies, des de la política fins a la poesia”, segons el text de presentació de l'exposició.

Why drawing now? mostra com diversos artistes actuals utilitzen el dibuix, no ja com “un esbós preparatori”, segons la tradició clàssica, sinó com una forma d'expressió directa, espontània, instintiva i no planificada, que justament per aquestes qualitats és també apreciada pels col·leccionistes.

La inauguració de Why drawing now?, el dissabte 9 de juliol, va reunir bona part dels artistes participants i molts amics d'Horizon que mai no falten en l'inici de la seva temporada, un dels esdeveniments artístics de l'estiu empordanès.

‘This is not a Mountain'

Horizon continuarà la temporada el 20 d'agost amb la inauguració de This is not a Mountain, una exposició de Bernabei i Christoph Muller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia