cultura

Un nou festival recupera l'esperit del Doctor Music a les Valls d'Àneu

Esterri d'Àneu serà l'escenari, dissabte, del primer Äneufest, que combinarà concerts, espectacles teatrals, tallers i un mercat de productes artesanals

Les Valls d'Àneu seran el marc, dissabte que ve, de la primera edició de l'Äneufest, un festival que vol omplir el buit existent en el panorama musical de la zona. Des de l'associació ArtÄneu, que és l'entitat organitzadora de l'esdeveniment, es defensa la necessitat que aquest territori “maridi la música, les arts i el patrimoni cultural com a eixos vertebradors d'un entorn natural únic”. L'objectiu de l'Äneufest és dinamitzar, mitjançant la música, les Valls d'Àneu i la comarca del Pallars Sobirà i reivindicar un espai propi, com el que ja tenen el Dansàneu en l'àmbit de la dansa i l'Esbaiola't en el cas del teatre.

L'Äneufest, que es presenta com la Cabritada del Pirineu, obrirà les seves portes a les 11:00 h del matí i fins a la matinada. Oferirà concerts, espectacles, tallers, mercat de productes artesanals i passeig amb poni, entre altres activitats. A més, l'organització oferirà en una promoció conjunta amb l'Aigüestortes Càmping Resort del Parc Nacional d'Aigüestortes la possibilitat d'adquirir l'abonament i acampar per un preu competitiu. Amb aquest paquet, els assistents gaudiran d'un entorn natural en un ambient familiar.

Segons els organitzadors, aquest nou festival busca “recuperar l'essència del Doctor Music Festival” i té com a objectiu “convertir-se en el punt de trobada de la festa, de la música feta a casa nostra i de la música internacional amb accent reivindicatiu”. Vol ser un festival únic i diferent a la resta, un espai de llibertat alternatiu als circuits d'oci de masses, com ho va ésser en el seu moment el Festival de la Vaca.

Aquesta primera edició arrenca amb una proposta de petit format que vol ser commemorativa i complementària amb el que va ser el Doctor Music Festival, que viurà una edició commemorativa l'estiu de l'any 2019.

L'Äneufest 2016 constarà de setze hores amb la música i els espectacles artístics com a protagonistes que serviran per reivindicar el patrimoni cultural que aporten Esterri d'Àneu i les Valls d'Àneu. El festival tindrà nou actuacions musicals, entre les quals destaquen les dels pallaresos Max Acústic, Xafarrostolls i Batucada Kina Kreu, fins La Trocamba Matanuska.

Dos festivals que es complementen

Tot i coincidir en el temps, l'anunci del retorn del Doctor Music Festival pel 2019 no ha estat un inconvenient per l'Äneufest, segons explica un dels seus impulsors, Ricard Castellarnau. Tot el contrari. “El que nosaltres volíem era que tornés el Doctor”, assegura Castellarnau, que afegeix que mentre no arribi l'esperada data seguiran organitzant el festival “per qui vulgui venir a gaudir de les Valls d'Àneu i el seu entorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA