cultura

Nova ruta per difondre la mel i els bous a l'Ebre

Dues empreses creen una proposta turística que dóna visibilitat al Delta

Mel i bous, aquest és el tàndem conceptual al voltant del qual s'articula una nova proposta turística a les Terres de l'Ebre. I és que l'empresa apícola del Perelló Mel Múria i la ramaderia Pedro Fumadó Lo Xarnego s'han unit per oferir visites guiades i recorreguts pels espais naturals on desenvolupen l'activitat. Els bous d'aquesta ramaderia pasturen als prats del delta de l'Ebre i formen part d'un dels ecosistemes naturals més interessants del nostre territori. Ara, qui vulga conèixer de més a prop aquest entorn ho podrà fer gràcies a la nova ruta turística que ha impulsat la ramaderia Lo Xarnego, conjuntament amb l'empresa agropecuària Mel Múria del Perelló. Uns i altres ofereixen la possibilitat de descobrir els espais naturals on desenvolupen l'activitat.

Els responsables de la iniciativa, tant Rafel Múria com Pedro Fumadó han reiterat l'interès per donar a conèixer “l'entorn natural i ecològic” que envolta els sectors de les abelles i dels bous braus. “Tot això queda evidenciat en la nova ruta turística, que està carregada d'ecologia, natura i essència del Delta”, en paraules de Múria.

El nou paquet inclou una visita al centre d'interpretació apícola del Perelló, un taller a les arnes amb vestit d'apicultor i, finalment, una visita a la finca Les Olles de Fumadó per conèixer, amb carro i amb 4x4, com viuen els braus en plena natura.

De manera opcional s'ofereixen degustacions i aperitius i també la possibilitat de dinar. La ruta, amb el nom Un dia al delta de l'Ebre: abelles, mel i bous, s'ofereix en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Amb una durada de tot un dia i un preu que oscil·la entre els vint i els trenta euros, la proposta també inclou diverses degustacions. “La iniciativa s'adreça al turisme familiar, als escolars i, en general, a totes les persones que visiten el delta de l'Ebre”, va explicar el responsable de la ramaderia. La ruta turística es va donar a conèixer ahir en roda de premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic