cultura

música

gira

Els Catarres en format galàctic

El trio d'Aiguafreda s'acomiada dels escenaris de manera indefinida amb set concerts en set sales

“Amb aquests concerts volem fer una reivindicació de les sales”, va afirmar Vergés

Amb l'apocalíptic títol genèric de L'últim adéu, Els Catarres van presentar ahir a la sala Heliogàbal el projecte amb què s'acomiaden durant “un temps indefinit” dels escenaris. Jan Riera es va sincerar: “Volem deixar passar un temps llarg, un any i mig o més, per poder aportar alguna cosa més al que fem.”

Pensen fer set concerts en set sales diferents de Barcelona al llarg del novembre d'aquest any. El calendari serà: Sidecar (dia 10), Luz de Gas (11), Apolo (12), Barts (13), Heliogàbal (17), Bikini (18) i Razzmatazz (19).

“Esgotar les entrades al Sant Jordi Club [el 23 d'abril del 2015] va ser el nostre Big Bang [títol del disc que presentaven], i, seguint amb la idea, farem aquests set concerts com si les sales fossin un sistema planetari, cadascuna amb les seves particularitats i capacitats”, va comentar Riera.

Èric Vergés va opinar que amb aquests concerts volen fer “una reivindicació de les sales”: “Els festivals són importants per al país, però les sales són imprescindibles, els pilars de la música en directe, perquè afavoreixen una connexió especial entre l'artista i el públic.” Sobre l'opció d'omplir els espais triats, Vergés va declarar: “És un repte que no s'ha intentat mai, i ens agraden els reptes.”

“Cada concert serà diferent, una experiència única; el nexe d'unió serà el to festiu i dinàmic”, va comentar Roser Cruells. “Tot i que no volem explicar gaire què tindran de particular –ho farem a mesura que passin els mesos–, a Heliogàbal i Sidecar tornarem cinc anys enrere, al format de trio; a Luz de Gas i Bikini, serà un format especial; a Barts, en diumenge i horari familiar, cap a les 7; i a l'Apolo i Razzmatazz mostrarem el nostre estat natural actual: una gran formació.”

Carmen Zapata, gerent de l'Associació de Sales de Concert de Catalunya, que es va fundar fa 15 anys, va afirmar: “Estem molt contents, perquè que un grup que omple el Sant Jordi Club vulgui fer aquests concerts és una manera excel·lent de reivindicar les sales.”

La capacitat total de les set sales, sumades, voreja les 8.000 localitats i les entrades ja es poden comprar al web del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

XXIX Mostra de Teatre d’Instituts Públics de la demarcació de Girona

blanes
art

Els artistes catalans de tots els temps, junts en un diccionari en línia

barcelona
Cultura

Pas endavant pel futur Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà

Montblanc
ART

El Festival Vadart torna amb més art, música i enologia

Vilajuïga
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona

Torna el boomerang, l’espai musical inclusiu a la Mirona

salt
música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala