cultura

El vent fa malbé els gegants de l'Ametlla de Merola

Les figures necessiten una intervenció que costarà uns 2.000 euros

La xifra és inassumible per a la colla gegantera, que organitzarà un seguit d'activitats per cobrir la despesa i mantenir la tradició

Els gegants de l'Ametlla de Merola necessiten una intervenció d'urgència. Han patit destrosses importants a conseqüència del cop que van rebre després que una forta ventada els fes caure a terra. Els fets van passar el dissabte 9 d'abril quan estaven plantats a la plaça de l'Església de l'Ametlla de Merola amb motiu de les jornades ludicoesportives organitzades per Logos Berguedà.

El vent els va fer caure. El gegant, el Mateu, té un braç i una mà trencats, la cara enfonsada i un ull xafat. De la seva banda, la geganta, la Maria, no va rebre tant, però també se li va trencar una mà i se li va foradar i pelar una part del cap, el serrell concretament.

La restauració de tots dos tindrà un cost d'uns 2.000 euros, una quantitat que la colla gegantera de l'Ametlla no pot assumir, segons ha explicat el cap de colla, Aleix Gubianes. Per això, han iniciat la campanya Objectiu 2000, pensada per recaptar fons per pagar la reparació. Dins aquest marc, s'han programat actes pel cap de setmana. D'entrada, dissabte, coincidint amb la diada de Sant Jordi, es farà un dinar popular a la plaça de l'Església de l'Ametlla, que oferirà desinteressadament el restaurant Logos Berguedà i que tindrà un cost de deu euros per als adults i de cinc per als menors de dotze anys.

Amb vista a diumenge, tothom qui ho vulgui podrà col·laborar fent pastissos, galetes i altres dolços, que posteriorment es posaran a la venda. D'altra banda, durant tot el cap de setmana es vendran tires de números per participar en el sorteig d'un lot de llibres, CD i cassets.

Els gegants, que ja són al taller Casserres, de Solsona, haurien d'estar arreglats i a punt per tornar a lluir a mitjan maig. Fins llavors, els geganters participaran en totes les trobades que tenien previstes. El cap de setmana passat, per exemple, van ser a Santa Maria d'Oló i van portar-hi el gegantó, estrenat l'any passat, i el Sol, un gegant que fins ara no havia sortit mai de l'Ametlla de Merola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA