cultura

Selva enlluernadora

Disney fa una nova versió del seu clàssic ‘El libro de la selva' amb un actor real com a Mowgli i una jungla i animals creats amb la darrera tecnologia digital

Després d'uns anys concentrat en els parcs temàtics, Walt Disney es va tornar a implicar personalment en l'adaptació del clàssic de Rudyard Kipling El llibre de la selva. Estrenada el 1967, la pel·lícula es va convertir en un dels grans clàssics de Disney, que l'estudi torna a versionar ara amb acció real i amb la darrera tecnologia d'imatges generades per ordinador (CGI) per crear les actuacions dels animals i l'entorn de la selva.

Les enlluernadores imatges de la pel·lícula i les excel·lents crítiques que li han dedicat importants mitjans dels EUA auguren un futur ple de possibilitats per a l'adaptació de clàssics animats combinant acció real i CGI. Ahir mateix, la revista Variety va confirmar quin serà el següent títol de la llista: Peter Pan (1953).

El libro de la selva és una història d'aventures protagonitzada per Mowgli, un cadell humà criat per una família de llops que viu a la jungla de L'Índia. Amenaçat per l'arribada del perillós tigre Shere Khan, que ha promès posar fi a qualsevol amenaça humana a la selva, Mowgli emprèn un viatge, acompanyat per la pantera Bagheera i l'ós Baloo. Jon Favreau (Iron Man) dirigeix aquesta pel·lícula, que busca inspiració en la font literària original, però ell mateix explica: “També recordem el film del 67 i hem volgut conservar els seus ingredients tan meravellosos de la marca Disney.”

Nen enlluernat per Disney abans de convertir-se, 40 anys després, en director de primera divisió de l'estudi, Jon Favreau recorda: “El vincle entre Mowgli i Baloo em va causar una impressió molt forta; d'alguna manera em recordava la relació que tenia amb el meu avi.” Història iniciàtica sobre el pas de la infantesa a l'edat adulta, el clàssic de Disney tenia al seu cor la relació entre el nen trapella i l'alegre ós, que el nou film respecta. I és que, pel director, “les pel·lícules han de proposar una experiència emocional al públic; l'espectacle no funciona si no ens sentim compromesos emocionalment amb els personatges.”

Virtuosisme i emocions

Així doncs, el virtuosisme visual de la proposta, que integra a la perfecció imatges reals i digitals, està sempre als servei de les emocions. Acció real es barreja amb impressionants entorns generats per ordinador i personatges animals de gran realisme fotogràfic, estilitzats pels creadors digitals per potenciar la narració.

El nen Neel Sethi (Nova York, 2003), escollit en un càsting internacional en què van participar milers de nens, interpreta Mowgli al capdavant d'un elenc de veus de les bèsties espectacular en la versió original: Bill Murray, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson...Els repartiments de veus famoses és un dels motius pels quals va passar a la història l'adaptació del 1967: va ser la primera pel·lícula animada a posar veus d'actors coneguts als personatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El libro de la selva

«El libro de la selva»

Gènere: Animació
Direcció: Jon Favreau.
Valoració crítica: [ep] [eb] [eb] [eb]

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Montserrat Rodés, premi a la trajectòria dels premis literaris de Cadaqués

CADAQUÉS
girona

Les llibreries s’omplen d’autores i autors a la prèvia de Sant Jordi

girona
cultura

Mor Mercè Vidal, referent en l’estudi del noucentisme

barcelona
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners