cultura

Eric Burdon, un mite a Cadaqués

El cantant britànic serà un dels plats forts de la 45a edició del festival, al costat d'Aute i Estrella Morente

Bruno Oro i la Vicens Martín Dream Big Band recordaran Frank Sinatra en el seu centenari

€L'històric cantant britànic Eric Burdon , el blanc amb la veu més negra i poderosa de la història del blues-rock, clourà el 15 d'agost amb The Animals a l'escenari de Sa Conca (21 h, 30-48 euros) el 45è Festival Internacional de Música de Cadaqués , que s'obrirà el 30 de juliol. Burdon, que arribarà a Cadaqués ja amb 75 anys fets, serà un dels plats forts del festival organitzat per RGB, que també ha inclòs en el primer avançament de programació els concerts de Luis Eduardo Aute, Estrella Morente, The Excitements, l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués, el Quartet Mèlt i In Crescendo, i Bruno Oro amb la Vicens Martín Dream Big Band, que oferiran un concert d'homenatge a Frank Sinatra en el seu centenari.

A més, l'organista Juan de la Rubia acompanyarà en directe la projecció del film Nosferatu (1922), de Murnau, el 9 d'agost a l'església de Santa Maria (22 h, 10-12 euros) Les entrades per a aquests concerts es posaran a la venda avui a les dotze del migdia, a través del web del festival.

La veu del sol naixent

Eric Burdon, The Legendary Animal com es presenta en el seu web oficial, fa més de mig segle que està en actiu, primer amb The Animals, el grup que li va donar glòria i fortuna als anys seixanta amb èxits com ara The house of the rising sun i Don't let me be misunderstood. La seva proposta era una de les més pròximes a les arrels del blues entre els grups de la british invasion, i Burdon va continuar aprofundint en aquesta línia, més negra i sovint també més reivindicativa, en projectes posteriors com ara War i en la seva carrera en solitari, que en els últims anys ha inclòs diverses etapes i formacions –i també conflictes legals per la propietat del nom–, com Eric Burdon & The New Animals i ara, de nou, Eric Burdon & The Animals. Burdon continua ben actiu i així ho
demostra el seu últim disc en solitari, Til your river runs dry (2013).

A més, el grup barceloní de soul The Excitements presentarà Breaking the rule a la sala L'Amistat el
6 d'agost, i per Sa Conca passaran també els grups vocals Quartet Mèlt i In Crescendo, l'11; Luis Eduardo Aute, el 12, i la cantaora Estrella Morente, el 14. L'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués commemorarà el centenari de la mort de Granados, el 7 a l'església.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia