cultura

El Morell convida a gaudir de la cultura a l'aire lliure

La població celebra la segona edició del Primaverart, un festival amb circ, teatre, música i dansa per a tots els públics i al carrer

Una de les cites destacades serà el concert del cantautor Miquel Gil

“Comença la primavera, fa bon temps i Primaverart convida a gaudir de la cultura al carrer”, descriu el festival que es viurà aquest cap de setmana a la població Judit Fernández, regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell. Es tracta d'un certamen amb espectacles variats de teatre, circ i música, tots, excepte un, programats a places i carrers de la població i que a més són tots gratuïts. “Les paraules cultura i gratuïta unides no te les trobes gairebé mai”, destaca la regidora, que anima tothom a participar-hi. De fet, el festival es va crear ara fa un any perquè “la primavera quedava desangelada entre el carnaval i la programació del Teatre Auditori. Abans havíem tingut l'Abril Jove, i buscant alguna alternativa va sorgir la idea de treure la cultura al carrer i de forma gratuïta”, explica Fernández. La continuïtat del festival demostra la bona acollida que va tenir en la primera edició. Enguany el certamen inclou fins a dotze propostes amb Miquel Gil com a cap de cartell. Ell protagonitzarà el concert de dissabte a la nit, una cita per compartir els seus 40 anys de carrera i escoltar versions renovades de temes d'Al Tall, on va començar a cantar de ben jove, de Terminal Sur, el grup que va liderar a finals dels vuitanta, i també de la seva carrera en solitari.

Els encarregats d'encetar Primaverart aquest vespre seran els actors de la companyia La Tal amb Carilló, un espectacle que destaca pel rellotge gegant i els personatges que hi transiten. Altres propostes teatrals que es podran veure seran Una paradeta particular, de la companyia La Bleda, on anar a mercat resulta molt divertit, sobretot amb la masoBleda com a mestressa de la paradeta; Mannekens's Piss, de Campi qui Pugui, amb la inauguració d'una font molt especial; Open Door, de PereHosta, amb un personatge excèntric que transporta una porta sortida del no-res; i L'adulador, una comèdia de Carlo Goldoni adaptada i interpretada per la Rapa Teatre. Es tracta d'una peça on el dramaturg italià critica obertament els governats i governats, amb fets i situacions que sonen molt actuals.

En clau de circ, el Primaverart proposa Des-Hàbitat, de Vaivén Circo, la trobada de quatre supervivents en un espai inhòspit; Entredos l'espectacle multipremiat de Capicua on el teatre gestual, el circ, la dansa i la manipulació d'objectes es fusionen per explicar la història d'un personatge que es desperta en un món fantàstic, i The Loser, on el clown Matteo Galbusera escenifica la història d'un home solitari i frustrat que imagina que és un famós jugador de tennis, entre altres situacions surrealistes i absurdes.

D'altra banda, Bombolles de paper, de Múcab Dans, serà l'únic que tindrà lloc al Teatre Auditori. Es tracta d'un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia que juga amb la imaginació de nens i adults.

Finalment, en l'apartat musical acompanyen Miquel Gil, Band the Marxa, amb tota la colla de personatges estrafolaris de Marxa Attacks! i Els Vinardells.

Primaverart

Dies 1-3 d'abril

www.elmorell.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona