cultura

Santa Eugènia de Berga rehabilitarà part del teatre

Es canviarà la coberta, que és d'amiant i presenta goteres, i es milloraran els lavabos i diversos aspectes de la seguretat de l'edifici

La intenció és que les obres comencin el mes de juny vinent i acabin abans de Nadal

L'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga té enllestit un projecte per millorar diversos aspectes del teatre Àngel Guimerà. La intervenció, que es troba en període d'exposició pública fins a finals d'abril, no serà una rehabilitació integral de tot l'edifici, sinó un seguit d'intervencions que són imprescindibles. La més destacada és la que fa referència a la coberta del teatre, i que comportarà el canvi del sostre. El deteriorament d'aquesta part ha generat diverses goteres, i en ser una construcció feta amb amiant, no es pot reparar i cal canviar-ho tot de nou.

D'altra banda, es faran reformes a la zona dels lavabos i també es millorarà la seguretat de la instal·lació: “Els lavabos no eren accessibles per a minusvàlids i passaran a ser-ho. Estaven situats al costat de l'escenari i això causava molèsties quan s'utilitzaven mentre s'hi feia una representació”, explica l'arquitecta municipal Núria Sans, que hi afegeix: “També s'han de canviar baranes i farem més gran l'entrada i alguna sortida d'emergència. En dies en què hi ha molta gent a la sala creiem que seria més correcte tenir sortides més àmplies que les actuals”. El cost d'aquesta obra serà d'uns 100.000 euros.

La mínima afectació

L'entitat que utilitza principalment el teatre és l'associació cultural i recreativa de Santa Eugènia de Berga. Des del consistori, el regidor d'Obres i Urbanisme, Jordi Casassas, explica que en les darreres setmanes s'han mantingut reunions amb ells per parlar sobre quin calendari d'obres era el millor per fer la rehabilitació: “La intenció és començar a principis de juny, quan s'hagi acabat el concurs de teatre amateur i s'hagi fet la festa de l'entitat. A partir d'aquest moment es treballarà per enllestir-ho el més aviat possible, però com a data límit ens posem el mes de desembre”, comenta el regidor, conscient que de cara a la campanya nadalenca l'activitat al teatre Àngel Guimerà augmenta considerablement amb la preparació i representació dels Pastorets. L'actuació al teatre ja estava pensada en l'anterior legislatura i s'ha executat ara.

LES FRASES

No és una rehabilitació integral de l'edifici però sí que es fan actuacions que són imprescindibles
Núria Sans
arquitecta municipal de Santa Eugènia de berga
Ens hem reunit amb l'associació de teatre del poble i intentarem que l'afectació sigui la mínima possible
Jordi Casassas
regidor d'obres i urbanisme de Santa eugènia de berga

Actuació a Villa Carmen perquè no es degradi més

Una altra de les intervencions imminents que cal fer en edificis de Santa Eugènia de Berga és la rehabilitació de la coneguda mansió de Villa Carmen –a la foto–, situada a l'entrada del poble venint des de Vic. L'enigmàtica construcció continua amb la seva degradació i des del consistori s'hi intervindrà en les setmanes vinents: “Té moltes patologies arquitectòniques però el que cal fer amb urgència és reparar les cobertes. La majoria deixen entrar l'aigua, s'està podrint l'estructura i dues terrasses de la primera planta ja s'han esfondrat”, explica l'arquitecta Núria Sans. Un cop feta aquesta rehabilitació –tindrà un cost d'uns 104.000 euros–, el futur de l'edifici continuarà del tot incert: “Està mal ubicat per aprofitar-ho com a equipament del poble. Podria servir com a equipament comarcal però no hi ha res. De moment només hi intervenim per evitar que es faci més malbé”, explica el regidor d'Obres, Jordi Casassas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia