cultura

Stanley Clarke, l'alliberador del baix, actua avui a Girona

El músic nord-americà toca aquesta nit amb la seva banda de músics molt joves a l'Auditori de Girona, dins del Black Music Festival

Ha format part de Return to Forever i Animal Logic

“L'home. El mite. La llegenda.” “L'alliberador del baixos elèctrics i acústics.” Així es presenta en el seu web oficial Stanley Clarke , sens dubte un dels millors baixistes de la història, però evidentment no un model de modèstia. Stanley Clarke (Filadèlfia, 1951) actuarà avui amb la seva banda a l'Auditori de Girona (21 h, de 24 a 30 euros), com a cap de cartell del Black Music Festival 2016. Ho fa amb l'última versió de The Stanley Clarke Band, que completen músics molt més joves com ara el teclista Cameron Graves –fill de Carl Graves (Oingo Boingo), va participar en la gravació del lloat The epic (2015), de Kamasi Washington–, però sobretot com el bateria texà Michael Mitchell, de 21 anys, i el pianista Beka Gochiashvili, tot un prodigi georgià que avui fa exactament 20 anys. De fet, Clark va començar la seva carrera, acabat de graduar el 1971, amb només 20 anys, i de seguida va començar a treballar amb els grans del jazz. El 1973 va publicar el seu primer disc, Children of forever, amb Chick Corea en els crèdits, més o menys a l'època en què tots dos van començar l'aventura de Return to Forever, banda fonamental del jazz fusió que, amb diferents intervals, ha continuat activa fins a l'actualitat.

Durant més de quaranta anys de trajectòria, Clarke ha participat com a músic o productor en infinitat de discos i projectes, de vegades amb noms tan allunyats del jazz com Natalie Cole, Shalamar i Paul McCartney, com correspon a un músic poc amant de les etiquetes. A principi dels anys vuitanta va formar un memorable tàndem amb el seu amic George Duke –The Clarke/Duke Project–, mort el 2013, i més avançada la dècada es va aliar amb el bateria Stewart Copeland i la cantant Deborah Holland, en el grup Animal Logic. Guanyador de quatre premis Grammy, l'últim per l'àlbum The Stanley Clarke Band (2010), aquest mestre del baix i el contrabaix és també un prolífic autor de música per al cinema i la televisió. Sens dubte, un mite incansable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les setenes jornades Transversal se sumen al centenari de la mort d’Àngel Guimerà

el vendrell

L'art català desaparegut

Barcelona

Veu arrossegada del carrer

Barcelona
Ryûsuke Hamaguchi
Director de cinema

“Cada generació deixa els problemes per a la següent”

Barcelona
Ferran Palau
El músic de Collbató presenta disc i curtmetratge

“Sense idees boges, el país, culturalment, no avançaria”

Barcelona
Art

Patricio Reig indaga a La Mercè en la dialèctica de la mirada

Girona
Crítica

Passió per l’òpera

Crítica

L’humanisme que defensa la naturalesa

“Vosaltres, els catalans”