cultura

El museu casteller de Valls farà recerca etnològica

L'equipament s'integrarà a la xarxa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial

Esdevindrà un punt d'investigació, conservació i difusió cultural

El futur museu casteller de Catalunya de Valls serà un dels centres de treball que l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que la Generalitat té arreu del territori. Això significa que, un cop es formalitzi la incorporació, l'equipament casteller serà també un punt on es farà recerca, documentació, difusió i restitució del patrimoni etnològic català amb l'objectiu de mantenir-lo i potenciar-lo.

L'observatori és part d'un programa del Departament de Cultura de la Generalitat vinculat a l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC), que va ser creat el 1994. El seu objectiu, entre d'altres, és impulsar la investigació, conservació i promoció dels elements propis de la cultura popular. El seu funcionament es basa en la col·laboració i el treball en xarxa amb les altres entitats i grups d'estudi ja que existeixen a Catalunya dedicades al patrimoni etnològic.

Amb aquesta voluntat, l'observatori desenvolupa diverses funcions, entre les quals destaquen l'organització de jornades i d'activitats temàtiques de caràcter internacional, nacional i local; la identificació d'oportunitats de recerca; la detecció d'amenaces que posen en perill el patrimoni del país; la difusió d'activitats i la gestió d'una borsa d'investigadors amb l'objectiu de posar en contacte les entitats amb el món de la recerca.

Dels castells a la Patum de Berga

Segons l'Ajuntament de Valls, la incorporació del museu casteller de Catalunya a l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial es farà efectiva mitjançant un conveni específic amb la Generalitat. Juntament amb el museu vallenc, també entrarà en aquesta xarxa l'altra mostra catalana declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, la Patum de Berga.

Amb aquestes incorporacions, junt amb tres espais de la Seu d'Urgell, Sant Feliu de Guíxols i Mas de Barberans, l'observatori tindrà 22 centres. Entre aquests, hi ha el Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta, l'Institut Ramon Muntaner de Móra la Nova, el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria de Reus i la Plataforma d'Estudi de la Pedra Seca i de l'Arquitectura Tradicional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa
HISTÒRIA

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín