cultura

L'hora de les estrelles

El públic consultat dóna opinions majoritàriament favorables sobre ‘Star Wars. El despertar de la Força', que confirma les xifres de rècord de les previsions

“M'agrada que hi hagi una dona i un noi negre de protagonistes, les coses estan canviant”

Sempre atents a l'estadística, els nord-americans van ser ahir els primers a donar xifres de taquilla de Star Wars. El despertar de la Força: 57 milions de dòlars (52,5 milions d'euros) la nit de dijous. Una recaptació que supera en 14 milions de dòlars el rècord anterior, que ostentava la darrera pel·lícula de Harry Potter. Però la sessió de les 4 de la tarda d'ahir als cinemes Bosque de Barcelona, on vam anar a recollir opinions, no estava plena, ni feia sensació d'estrena de rècords. Segurament hi té a veure la multitud de projeccions del film que es van fer a partir de les 12 de la nit de dijous a molts cinemes de Catalunya.

En qualsevol cas, la majoria d'espectadors consultats van elogiar la nova pel·lícula, dirigida per J.J. Abrams. D'entrada, van aplaudir les primeres imatges, i la música de John Williams, i també hi va haver ovació al final de la pel·lícula, cosa molt poc habitual en aquest tipus de sessions. La majoria d'espectadors també deien que el film els recorda més la trilogia antiga que la dels anys 1999-2005. En sortir, Teresa, de 39 anys, explicava que “m'ha agradat tot: la història, l'acció, els personatges... Només he trobat més fluixes les escenes de lluita”. També li agrada que els protagonistes “siguin una dona i un noi negre, les coses estan canviant; estem acostumats que les dones tinguin papers més petits, i aquí tenim Rey que és pilot i Leia que és general.” El seu acompanyant, Roger, de 36 anys, creu que “potser es passen amb les escenes que recorden massa les primeres pel·lícules, però en general està molt bé.” Si ha de fer algun retret, és que “a les escenes de lluita d'espases es nota que no són professionals, o que les han preparat poc.”

Generació dels 20 anys

Molts dels consultats tenien al voltant de 20 anys. Eduard deia que va disfrutar “molt, des del principi fins al final”. “J.J. Abrams l'ha encertat més que George Lucas a les darreres que va fer”, Per a Gerard, “els nous personatges estan ben escollits.” Víctor, també de 20 anys, portava una samarreta de Star Wars i deia que li havia agradat “excepte el final”. Pau (21 anys) va sortir content, “per ser la primera de la nova sèrie, està molt bé”. El seu company Guillem, de la mateixa edat, sortia en canvi disgustat per una mort inesperada: “Em sembla lamentable, crec que el senyor J.J. Abrams s'ha equivocat bastant. L'argument em sembla injustificat, i trobo que hi ha patinades.”

Mateu, de 14 anys, explicava que ha vist tots els films de la saga diverses vegades, però “és la primera vegada que en veig una en pantalla de cinema”. “No m'ha agradat que siguin tan joves els nous actors”, assegura, però en conjunt li posa una nota molt alta.

Projeccions nocturnes

Molts cinemes van organitzar projeccions de Star Wars a partir de les 00.01 h d'ahir. Al Megacine del Màgic Park de Badalona no hi va haver “ni un intent d'aplaudiment, ni cap gest d'entusiasme al passar els crèdits”, explica un assistent. Tot i que s'hi veia gent amb samarretes de Star Wars, i nens amb espases làser, no hi va haver gent disfressada.

Res a veure amb l'ambient al Cinesa Diagonal. Un dels assistents, Jordi Oliva, que va repetir a les 16 hores, es mostrava entusiasmat per una pel·lícula que “recupera les essències de la trilogia original, als fans de la nostra generació ens transporta a la nostàlgia”. Allà es projectava la pel·lícula a totes les sales, en les seves diferents versions (català, castellà, subtitulada en castellà, 2D i 3D), i s'hi respirava un ambient de festa. Allà hi havia gent disfressada de soldats de l'Imperi, Jawas, pilot d'Ala X, Darth Vader, noies amb el pentinat de la princesa Leia... A sala es van encendre les espases làser del públic quan es van apagar els llums, on assistia es va aplaudir quan van aparèixer les lletres de Star Wars a l'inici, al final i a cada moment emocionant o espectacular del film.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA